Vill du bli medlem i Örgryte IS Friidrottsklubb?

Som medlem i ÖIS Friidrott stöttar du en anrik friidrottsförening med starka profiler från nutid och dåtid. Vad sägs om Dan Waern, Arne Andersson, Eric Lemming, Patrik Sjöberg, Christian Olsson, Emma Green med flera.

Vi har träningsverksamhet för barn som är 10 år och äldre, ungdomar och juniorer förstås och en stark elitverksamhet, med såväl SM-segrare som OS-deltagare.

För att göra en intresseanmälan – klicka här

Funktionär
Vi arrangerar också flera viktiga arrangemang där du som medlem är en viktig kugge. ÖIS egna arrangemang Världsungdomsspelen är idag Skandinaviens största arenatävling i friidrott. Ett arrangemang som växer år efter år och som vi ska vara mycket stolta över. Blodomloppet är ett motionsarrangemang där vi i Göteborg lockar en bit över 10.000 deltagare som därigenom uppmärksammar den livsviktiga blodgivningen. Vi är också en viktig del i Göteborgsvarvet, där vi har ansvar för nummerlappsutdelningen samt Lilla varvet.

För att kunna genomföra dessa stora arrangemang på ett bra sätt behöver vi ett stort antal ideella arbetstimmar. Som aktiv medlem i föreningen, dvs för er som tränar med någon av våra träningsgrupper, ingår det därför att man gör ett viss antal funktionärstimmar. Mer om att vara funktionär finns att läsa här.

För aktuella Medlems- och träningsavgifter, samt kostnad för träning i Friidrottens Hus – se nedan
Nu erbjuder vi nya digitala betalningsmetoder – allt för att vi som förening ska kunna digitalisera och förenkla vår administration.
För samtliga betalningar tillkommer en administrationsavgift mellan 9 – 59 kr.

Medlemsavgifter 2024

  • Medlemskap vuxen: 500 kr
  • Medlemskap ungdom (födda -06 och yngre): 300 kr
  • Medlemskap pensionär (f 1957 eller tidigare): 300 kr
  • Medlemskap familj (2 vuxna + 2 barn): 1200 kr (+250 extra per barn utöver)

Avisering av medlems- och träningsavgifter skickas ut i början av året.

Till medlemsansökan Örgryte IS Friidrott: Anmälningssida – Örgryte IS Friidrott

Träningsavgifter 2024

Samtliga aktiva (även elitaktiva) betalar förutom medlemsavgiften också en träningsavgift. Preliminära träningsavgifter 2024:

  • 14 år och äldre (f 2010 eller tidigare): 1000 kr/år
  • 13 år och yngre (f 2011 eller senare): 700 kr/år

Avisering av medlems- och träningsavgifter skickas ut i början av året.

Årskort Friidrottens Hus

För träning i Friidrottens Hus behöver man dessutom lösa ett årskort. Årskorten beställer ÖIS av Göteborgs Friidrottsförbund och betalas av klubben, för att sedan faktureras användarna (gäller ej ledare).

  • 10-13 år (f 2011 – 2014): 700 kr
  • 14-17 år (f 2010 – 2007): 1500 kr
  • 18 år och äldre (f 2006 eller tidigare): 2500 kr

Avisering av avgiften för årskort till Friidrottens Hus görs tillsammans med medlems- och träningsavgift i början av året.