Sex Svenska Juniormästare!

Det blev en riktigt lyckosam helg för Sällskapet när Junior-SM avgjordes i Sollentuna. Vi kunde räkna in inte mindre än sex svenska mästare i åldersklasserna 22 och 19 år.

Albin Hagstedt blev lite av helgens man med dubbla bragdinsatser. Först på programmet stod 400m där han under året gjort flera lopp precis över 50 sekunder. Att han skulle knäcka drömgränsen var inte helt oväntat, men när det väl hände så skedde det med besked! Efter ett sedvanligt starkt upplopp tog han andraplatsen i M22 på lysande 49.28 sekunder!

På söndagen stod 400m med häckar på programmet. Visserligen saknades toppnamnen Edlund (som tävlade i OS) och David Thid men det förringar på intet sätt Albins prestation. Man kan bara besegra de som står på startlinjen… Och det gjorde han! I söndagens regnväder tog han sitt första SM-guld när han sprang in på 55.81!

Elna Wester kopierade Albins prestation genom att ta ett guld och ett silver. På 400m stod hon i viss särklass när hon vann på 54.95 sek. Dagen efter gav hon sig på den dubbla distansen, något som inte sker alltför ofta. Hon visade dock sin stora potential på den längre sträckan genom att komma tvåa på 2.11.08. Nytt klubbrekord med hela sju sekunder. Ett par lopp till så kapar hon åtskilligt på den tiden.

2.11 på 800 meter gav silver för Elna.

Sitt allra första SM-guld tog även Felix Steene när han segrade i stav M22 på 4.72m. Vi hade annars räknat med William Asker som segrare, men han hade en vissen dag och missade sin ingångshöjd (4.91m). Men då klev istället träningskompisen Felix fram och räddade segern till ÖIS.

Leo Zikovic stod i särklass i kula M22. För vilken gång i ordningen dessutom på nytt klubbrekord. Hela 18.54m denna gång för Leo som nu är bombsäker på resultat över 18 meter.

Bättre och bättre dag för dag… Leo plussade på sitt personbästa till 18.54m i Sollentuna.

Vår stronga trestegsduo Wallmark&Edqvist var helt överlägsna i M22. Gabriel noterade 15.49m och Lukas 15.19m. Dessutom hoppade de höjd där Gabriel persade med 1.94m och Lukas tog 1.90m.

Det sjätte guldet signerades Engla Nilsson i Höjd F19. Efter att ha klarat segerhöjden 1.78m försökte hon på hela 1.82m. Det lyckades dock inte denna dag. Dessutom sprang hon 100m häck mycket framgångsrikt. Nytt personbästa redan i försöket med 14.59 sek. Det stod sig dock inte länge då hon klippte de tio häckarna i finalen på 14.47 sek. Det räckte till en sjätteplats i grenen.

Linnea Fohlén Gladh nosade på medaljerna redan i slägga där hon kom fyra på goda 52.76m. På söndagen fick hon dock kliva upp på prispallen när hon kom trea i kulan på 12.17m.

Cajsa Augustsson plockade hem en silvermedalj i längd K22 (5.86m). Detta trots att hon dragits med en krånglande hälsena en tid.

Helgens olyckskorp (vid sidan om William Asker) var Nelson Svensson Johansson. Han var en av medaljkandidaterna i häck P15 men nerverna spelade ett spratt och han tjuvade ut sig i sin första SM-tävling. Givetvis tog han det hårt men revanscherade sig genom att senare bli sexa i längdhoppet på 6.15m.

Felix Steene skall numera tituleras Svensk Mästare!

Den kompletta resultatlistan