Alle man till Borås!

Vi har knappt lagt ett makalöst Världsungdomsspel till handlingarna innan det är dags för nästa SUPERTÄVLING!

På fredag är det dags för Final i Lag-SM i Borås. Tävlingen ingår i SM-veckan och SVT sänder mycket… Men det är inte i TV-sofforna vi vill ha våra supportrar – det är på läktaren!

Fjolårets tävling i Norrköping gick till historien som en av de värsta rysarna någonsin. Vi började med en nolla och två sistaplatser och räknades ut direkt. Sedan följde ett par av de vassaste timmarna i Sällskapets historia! Vi överträffade oss i gren efter gren och var helt ikapp inför avslutande stafetten. Spårvägen vann på 67 poäng, 1 poäng före Hässelby och TVÅ före oss!
Men framförallt krossade vi våra kära antagonister från Ullevi, en ljuvlig upplevelse.

Givetvis har Ullevi rustat sig till tänderna för att hämnas denna förnedrande förlust. Framförallt har man förstärkt på kastsidan med 73-meterskastaren Jonathan Harley.
De är favoriter gentemot oss, det måste vi konstatera. Men tro inte för en sekund att vi är chanslösa, vi har i själva verket ett starkare lag än ifjol om alla bitar faller på plats.

Spårvägen är försvarande mästare, men inget lag känns helt och fullständigt omöjligt. Man hittar svagheter i uppställningarna i samtliga lag.

MISSA INTE DETTA! Skall vi genomföra det SAGOLIKA, det närmast ONÄMNBARA så måste vi börja med att vinna supportermatchen på läktaren!
Kallar du dig ÖIS-are så vill vi ha dig på plats på Ryavallen när tävlingen går igång med slägga kl 14.10.

Lagbussen går från Friidrottens Hus klockan 11.15. Det finns fortfarande några få platser om Ni kollar med Per Tedenrud. Annars är det ju inte speciellt lång transportsträcka till Borås.

På det hela taget blir det en grym friidrottstävling. Daniel Ståhl, Armand Duplantis och Khaddi Sagnia är bara några av toppnamnen.

Missa inte det här! Det kan bli en dag för historieböckerna.

Tidsprogram, startlistor med mera

Daniel Lennartsson gör en emotsedd comeback i höjdhopp

Felix Francois och Arthur Engström är tunga namn i vår laguppställning

Awet Mengstaeb var en av hjältarna i Norrköping!

Oliwer Åstrand får visa upp sig i sin egen hemstad

Carl Bengtström gör sin första Final i Lag-SM

Kansliet semesterstängt v.28-30

Under v.28-30 kommer kansliet att vara semesterstängt. Efter några hektiska månader med våra arrangemang och en intensiv start på tävlingssäsongen med massor av fina ÖIS-resultat så passar jag på att ta 3 veckors semester innan det tar fart igen med SM-tävlingarna i Augusti. Jag vill passa på att önska alla en riktigt trevlig sommar och ett stort stort tack för alla era fantastiska insatser under Världsungdomsspelen!

Laget till LAG-SM presenterat

En av förra årets roligaste och kanske mest oväntade framgångar skedde i Norrköping i början av Juli förra året. Efter att ha gått som raketer genom seriesystemet tog sig herrlaget till finalen i LAG-SM. I Finalen så avancerade vi placering för placering hela vägen upp till delad ledning inför stafetten. Där mäktade vi inte med att slå Stockholmslagen, men i totalen så blev det trots det en sensationell bronsplats endast två poäng från segrande Spårvägen och 1 poäng efter Hässelby.

Robin Lindgren jagar segern på 5000m.

Den 7:e Juli i Borås är det dags igen! Vi kommer att resa med storbuss vilket ger utrymme för ett 20-tal supporters att åka med bussen. Självklart i ÖIS-mundering. Vi hoppas också att så många som möjligt väljer att förlägga sin semesterdag i Borås fredagen den 7:e Juli.

Vårt preliminära lag med reserver ser ut som följer:

Gren Förstaval Reserv övrigt
100m Alexander Andreasson Charles Mårelid
200m Carl Bengtström
400m Felix Francois
800m Kriger Ahmed Samuel Wiik/Felix Larsen Nilsson
1500m Awet Mengsteab* Robin Lindgren *Bestäms efter 5000m/3000mh
5000m Robin Lindgren Jakob Ranglin Grissler
110m häck Oliwer Åstrand Max Hejdenberg
400m häck Jonathan Carbe Samuel Wiik
3000m hinder Awet Mengsteab Jakob Ranglin Grissler
Höjd Daniel Lennartsson Arvid Ryberg/Max Hejdenberg
Stav Melker Svärd Jakobsson David Kappelin
Längd Arthur Engström
Tresteg Arthur Engström Daniel Lennartsson
Kula Jonas Meyer
Diskus Gustaf Hultgren Jonathan Carbe
Slägga Lennie Helander
Spjut Richard Olsson
4x100m Artur Engström* *Stafettlaget bestäms senare
Alexander Andreasson*
Carl Bengström*
Charles Mårelid*
Samuel Wiik*
Oliwer Åstrand*
Victor Koch*

OBS: Vi vill att samtliga reserver åker med i bussen (alternativt kommer till Borås på annat sätt).

Lagsamling torsdag 6/7 18.00: För alla ÖIS:are som kan bjuder vi på grillat vid uteplatsen vid kastburen utanför Friidrottens hus. Vi snackar ihop oss inför tävlingen och kör ett rejält lagpepp!

Avresa: Storbuss 11.15 från Friidrottens Hus. Var på plats i god tid! Hemresa efter sista gren (ca 19.45). Supporters i mån av plats. Boka i förväg.

Lunch: Bokas för alla tävlande, reserver och tränare. Supporters kan vi boka för till självkostnadspris om ni meddelar senast 29/6.

Vid frågor: Ring Per Tedenrud 031-415775

Felix spände musklerna på läktaren efter seger på 400m förra året. Förra årets hoppreserv Artur Engström är i år uttagen att dubblera i Längd och Tresteg.

Funktionärsinformation Världsungdomsspelen 2017!

Nu drar det ihop sig på allvar. Bara en vecka kvar tills den 22:a upplagan av Världsungdomsspelen dundrar loss!

Här kommer all aktuell funktionärsinformation. Totalt är vi snudd på 300 personer som gör detta fantastiska arrangemang till verklighet.

* Funktionärskallelse – Här finns all praktisk information för vad som gäller för dig som funktionär
* Funktionärsföreteckning – Kolla nogsamt var du finns uppsatt och att allt stämmer (uppdaterad 27/6)
* Tidsprogram
* PM
*
Startlista

Vi har fortfarande plats för ytterligare funktionärer. Speciellt fredag är det brist på kula/spjut. Hör av dig till någon av Päronen Tedenrud eller Crona om du vill vara med.
Vi lovar att hitta en trivsam uppgift för dig.

Deltagarantalet har nu passerat 8.000 starter och det är nedlusat med supertalanger på plats.

Jakob Ingebrigtsen – Den 16-årige superlöparen springer 3000m hinder och 5000m
Bianca Salming – Hon är anmäld i sju grenar! En hel sjukamp fast hon bytt ut 800m emot 400m
Max Hrelja – Ryker Philip Nossmys svenska juniorrekord (13.39) på 110m häck? Jag tror det.
Tilde Johansson – Ifjol hoppade hon 6.50m i längd som 15-åring…
Wictor Pettersson – brukar knäcka tävlingsrekorden i kula & diskus varje år
Khaddi Sagnia och Andreas Otterling – Två av deltagarna i en högintressant mixas elittävling i längd
Ragnar Carlsson – 17-åringen som redan kastat sin slägga över 82 meter!
Carl Bengtström – Vad kan vår egen talang prestera på 300m häck och 400 meter
Austin Hamilton – sprang personbästa 10.35 på Stadion och i medvind 10.16!

Och hur många fler som helst! Det blir sanslöst bra…

Göte Lindblad delar ut sitt hederspris till Tess och August

Bengström klarade Junior-EM kvalet

Det märks verkligen att säsongen har kommit igång nu. Under den senaste veckan har det tävlats flitigt både på svensk och utländsk mark.

Det resultat som utmärkte sig allra mest var helt klart Carl Bengtström fantastiska lopp på 400m i Halmstad. Med 47.85 slog han inte bara den 11 år äldre och mer erfarne Nick Ekelund Arenander, han underskred också kvalgränsen till JuniorEM-19 i Grossetto trots att han har ytterligare ett år kvar i klassen. Återstår att se om Carl kan kapa ytterligare på sitt nya personliga rekord längre fram i sommar.

På tal om 400m och landslagsuppdrag så blev det i måndags officiellt att Felix Francois är uttagen att springa 400m såväl individuellt som i stafett på Lag-SM i Vaasa under midsommarhelgen.

Felix knyter näven efter loppet som säkrade LAGEM-platsen. Foto: DECA text&bild

Det var fler än Carl som presterade personliga rekord på Laxaspelen. Samuel Wiiks 54,55 på 400m häck trots att han snubblade över sista häcken imponerar och Felix Larsen Nilssons 39,53 på 300m häck likaså. För Elmer Evansson så blev det inte bara först gången över 1.60 utan också ett hopp över 1.64. Alex Apelgrim segrade i P13 i  såväl 60m (8.02) och 200m (26.67) samt tog en andraplats i längd (5.22).

Samuel Wiik gjorde en stark löpning på 400m häck. Foto: Nina Larsen

Felix på väg mot segern på 300m häck. Foto: Nina Larsen

I Stockholm genomfördes SM-milen i torsdags. Fyra ÖIS:are kom till start, Hanna Dickér, Frida Kristiansson, Johanna Larsson och Jakob Ranglin-Grissler. För Frida och Jakob blev det fina 5:e-platser i K respektive M22. Jakob sprang på fina 31.51 och hade häng på medaljplatserna. Frida var endast 8 sekunder ifrån bronset med tiden 35.51. Johanna slog personligt rekord med 38.43 vilket gav henne en 23:e plats. Hanna fick tyvärr bryta loppet.

Frida, Johanna och Jakob innan loppet. Foto: Yannick Tregaro

I finska Kuortane var det återigen dags för våra trestegshoppare Mathias Ström och Artur Engström att mötas. Den här gången var det Mathias som lyckades bäst när han fick till 15.48 i sista omgången och därmed seglade upp som trea på Sverigebästalistan. För Artur blev det 14.67.

På Bauhausgalan i Stockholm ställdes Michaela mot stora delar av världseliten. 4.40 gick felfritt för Michaela innan det tog stopp på 4.55. Det blev ändå en delad 6:e plats och bland dem besegrade fanns Nyazeelänskan Eliza Mccartney.

4.40 för Michaela på Bauhausgalan. Foto: DECA text&bild