Anna Linner-Bassani ny klubbchef!

Vi är mycket stolta och nöjda över att nu kunna presentera Anna Linner-Bassani som vår nästa klubbchef. Hon tillträder sin nya tjänst den 1 oktober.

Anna besitter just den breda kompetens som vi söker. Jobbet innebär att leda en verksamhet med en årlig omsättning på ett raskt tilltagande antal miljoner. Hon får ansvar för våra arrangemang och framförallt en sportslig verksamhet med ambitionen att långsiktigt klassas som en av landets 5-6 främsta friidrottsföreningar.

Hon kommer dock först att slutföra en ytterst intensiv säsong som tävlingsansvarig på Svenska Friidrottsförbundet. Ett spännande och intensivt jobb hon innehaft i 1½ år. Hon avslöjar dock att pendlandet från Göteborg blivit lite slitsamt i längden. Tidigare har hon varit anställd på Göteborgs Friidrottsförbund ett antal år.

Anna är 36 år ung och har sina rötter i Borlänge. Hon började tidigt med friidrott i Kvarnsvedens FIK, den enda förening hon representerat i tävlingssammanhang. Hon visade omedelbart stor talang i spjutkastning och noterade ett högst inofficiellt svenskt rekord för 12-åringar i grenen med 38.42m.

Sedan 2015 är hon gift med den tidigare italienske landslagsmannen Mario Bassani. Hans stiliga familjerekord lyder på 10.65 – 21.13 – 47.05 på sprintsträckorna. Mario jobbar som agent inom friidrotten.

Hon har varit Förbundskapten för våra juniorlandslag i sex år. Sitt sista/senaste engagemang i den rollen gjorde hon vid JEM22 i Tallinn, Estland 2015.

Anna var med och startade Svensk Friidrotts Ungdomsråd 2005 och har jobbat med en rad arrangemang såsom Finnkampen, EM 2006, IEM 2013, Folksam GP och Göteborgsvarvet.

Dessutom är hon förbundsdomare i kast och tillika Speaker med eget företag sedan några år tillbaks.

Skaplig meritlista för en ungdom! Framförallt kan vi hoppas på lite starkare prestationer i Castorama än vad den tidigare Klubbchefen mäktade med…

Vi kommer som vanligt att få se henne i aktion vid sommarens Världsungdomsspel. Nedslagsdomare i spjut och dessutom kommer hon att leda seminarierna med Tianna Bartoletta. Hoppas bara att hon inte bryter handen som hon gjorde ifjol… Hon försökte hoppa över nätet som markerar kastsektorn med mindre lyckat resultat och fick gå med gipspaket i flera veckor…

Nåväl, klantig eller inte så hälsar vi hennes våldsamt välkommen i vårt gäng den 1 oktober! Stort lycka till med en svinjobbig tävlingssäsong fram till dess!

Anna i farten på Ullevi som nedslagsdomare i spjutkastning

så här skriver man på friidrott.se :

Anna Linner Bassani till Örgryte IS
Ny tävlingsansvarig sökes 

Anna Linner Bassani, idag tävlingsansvarig på Svensk Friidrott, kommer efter sommaren att gå vidare till rollen som klubbchef i Örgryte IS Friidrott.
– Det ska bli väldigt roligt och spännande att få jobba hemma i Göteborgsfridrotten igen och ta mig an uppdraget som klubbchef i ÖIS. Föreningen har i flera år varit på stark frammarsch. Det kommer att innebära nya bekantskaper och arbetsuppgifter och jag hoppas kunna tillföra energi och erfarenhet både till ÖIS och till Göteborgs friidrottsdistrikt, säger Anna Linner Bassani.
– Vi har respekt för Annas nya vägval och är väldigt glada för att hon kommer att finnas kvar inom friidrotten. Anna bidrar med stort engagemang, kunskap och driv och vi ser fram emot att ha fortsatt kontakt i framtiden, säger Stefan Olsson, generalsekreterare Svensk Friidrott.

Rekryteringsprocessen uppstartad
Anna kommer att finnas kvar i rollen som tävlingsansvarig över Friidrotts-SM i Karlstad, sista helgen i augusti. Det innebär att Svensk Friidrott nu söker en ny tävlingsansvarig; en roll som på många sätt är spindeln i nätet för friidrottens tävlingsverksamhet. Tjänsten är utlyst och sista ansökningsdag är 12 juni.
– Tjänsten jag lämnar är otroligt rolig och utvecklande, men för mig har resandet varit utmaningen då jag bor kvar i Göteborg men arbetet både kräver tid på kansliet i Stockholm och andra resor. Men jag har lärt mig oerhört mycket om friidrott och om mig själv och uppmanar alla intresserade att söka. Svensk Friidrott är på väg mot någonting stort och vill man vara med på en resa, kunna utveckla och arbeta för friidrottens bästa är det här en perfekt tjänst, avslutar Anna Linner Bassani.

 

 

 

Funktionärsinformation inför Varvet

Nummerlappsutdelningen sker sedan ett par år tillbaks på Svenska Mässan. Ingång sker via stora entrén från Korsvägen.

Du som är funktionär får en nummerlapp som gäller som entré till Mässan. En av våra funktionärer kommer att stå vid ingången och dela ut dessa. Nummerlappen gäller också som färdbevis på Västtrafik den 16-18 maj. Om du hellre vill hämta ut nummerlappen på kansliet så kan du göra det fram till onsdag kl 19. Samma gäller funktionärsjackan som annars hämtas ut på plats i Mässan.

I år gäller ett nytt system som innebär att vi printar ut nummerlapparna på plats. Torsdag morgon får vi en genomgång hur detta fungerar. Detta innebär att vi slipper arbetet med att riva överblivna kuvert på lördagen.

Vad gäller Söndagen och Lilla Varvet så är det samling vid startplatsen ute på Margretebergsgatan kl 08.30.

Det går fortfarande bra att anmäla sig som funktionär. Speciellt förmiddagarna torsdag och fredag skulle vi behöva fylla på. Maila och tala om när du kan vara med på funktionar@ois.se .

Svenske mästaren från 1966, Olle Johansson, delar ut nummerlappar från kl 09.30 torsdag morgon.

Över 10.000 anmälda till Blodomloppet!

Med 24 timmar kvar på anmälningstiden till Blodomloppet hade vi bra precis 6.500 anmälda. Med tanke på att fjolårets siffra var 10.700 så var nattsömnen inget vidare bra hos vare sig den tillförordnade Klubbchefen eller undertecknad… Fredagen grydde dock och såväl telefoner som mailbox har varit glödheta sedan tidig morgon. I rask takt passerades såväl 7.000 som 8.000 som 9.000!

Och när kansliet bommades igen framåt kvällen så kunde vi konstatera att vi passerat drömgränsen 10.000! Nu kan vi slappna av rejält inför den stundande helgen. Det kommer dessutom droppa in några hundra anmälningar ytterligare fram till den 3 juni då loppet går av stapeln.

Jag behöver väl knappast påpeka att Blodomloppet är vår allra viktigaste inkomstkälla under året och helt avgörande för att vi skall kunna hålla vår budget. Har du inte redan anmält dig som funktionär så gör det idag!

Tidigare i veckan var det bekymrade miner men fram på fredag eftermiddag så bjöd såväl Judith Wagersten som den tillförordnade Klubbchefen på vackra leenden!

Ställ dig frågan….

Har Jag verkligen anmält mig som funktionär till kansliet?

Nu är det bara några få dagar kvar till årets första stora funktionärsuppgift: GöteborgsVarvet.

Här får vi ersättning per timma under 4 långa och intensiva dagar. Sedan några år tillbaks är det Svenska Mässan som gäller för de tre nummerlappsdagarna (torsdag-lördag 17-19/5). På söndagen flyttar vi fokuset till området vid Slottsskogsvallen där vi är ansvariga för starten till Lilla varvet samt nummerlappsutdelningen för densamma.

Torsdag  16/5     09.00-15.30      Nummerlappsutdelning ca 40 personer
Torsdag  16/5     15.00-21.15        Nummerlappsutdelning ca 40 st
Fredag    17/5     09.30-15.30        Nummerlappsutdelning ca 40 st
Fredag    17/5     15.00-21.15         Nummerlappsutdelning ca 40 st
Lördag    18/5     08.30-17.00       Nummerlappsutdelning ca 40 st
Söndag   19/5    08.30-16.00       Starten Lilla Varvet ca 60 st
Söndag  19/5    09.30-16.00        Nummerlappsutdelning lilla varvet ca 6 st

Sedan följer i rask följd Blodomloppet och Världsungdomsspelen. Men nu koncentrerar vi oss först och främst på Varvet. Den tillförordnade Klubbchefen Carbe har fortfarande behov av ett stort antal funktionärer och väntar med spänt intresse på just DIN anmälan.

Antingen anmäler du dig på mail funktionar@ois.se  och ange vilka dagar/tider du kan ställa upp, eller så hör du av dig till kansliet på 031-415775.

Fast allra bäst är naturligtvis om du i egen hög person går in på kansliet och anmäler dig till tjänstgöring!

Hela vår ekonomi är uppbyggd på att vi alla verkligen ställer upp som funktionärer.

Ordförande Strand har givetvis anmält sig. Här pysslar han om en slagen hjälte efter starten på Lilla Varvet ifjol.

Jennifer Acklund kommer att dela ut nummerlappar i Mässan!

Testlopp på Åby på lördag!

Den tillförordnade Klubbchefen Jonathan Carbe inbjuder härmed å det väldigaste till Testlopp inför stundande Stafett-SM!

Då Slottsskogsvallen är upptagen med Kvilles Vårtävlande så beger vi oss istället till Åby Friidrottsarena.

Man springer antingen (120m + 200m) eller (120m + 300m) beroende på vilka stafettsträckor man är aktuell.


Starttider:  Tjejer 12:00 – Killar 13:30

Detta innebär lämpligen att man börjar värma upp 30-45 min före dessa klockslag då man skall vara redo för ett maxlopp över 120m.

Ni kommer att delas in i lämpliga heat. I vissa fall handlar det om rena uttagningar inför SM.

Väderleksprognoserna är inte odelat positiva varför det gäller att klä sig väl!

Fjolårets Stafett-SM hemma på Slottsskogsvallen blev en succé med mängder av topplaceringar. Nu skall vi resa till Stockholms Stadion och göra om det!
Lördagens testlopp utgör underlag för så korrekta laguttagningar som möjligt.

Kvartetten som slog Svenskt Juniorrekord på 4×100 meter med 41.65 vid Stafett-SM 2017!