Redan dags för en ny säsong!

De allra flesta av våra aktiva befinner sig just nu inne i en intensiv grundträningsperiod. Ändå är det dags för säsongsstart redan till helgen! Det är Adventsspelen som innebär att inomhussäsongen 2019 tjuvstartar för de yngre.

Jag hade intrycket av att endast några få ÖIS-are skulle vara med så här tidigt, men när jag väl studerar startlistan så kan det konstateras att hela 37 stycken RödBlå matadorer i åldrarna 10-14 år gör sig redo för säsongsdebut till helgen. För en del av dessa är det rent av den allra första tävlingen! Tävlingarna pågår 11-6 såväl lördag som söndag.

En speciellt intressant gren blir F15 200 meter. Här är 22 tjejer anmälda varav precis hälften, 11 stycken, är ÖIS-are! Här har vi ett verkligt kanongäng på gång.

Tidsprogram Adventsspelen

Startlista

PM

Inez Yngve skall omsätta sina 49,8cm i vertikalhopp till längdhopp och 200 meter till helgen!

Ove Hagström (född 2007) är ute efter personrekordet 2.00m i stavhopp!

Nu finns det inte tid att leka med bollar Jenny! Det blir full rulle i Friidrottens Hus till helgen.

Möt vår Texassektion!

Som jag tidigare berättat så är ju vår rekordhållare i kulstötning, Stefan Blomqvist, höggradigt aktiv som friidrottscoach borta i Texas. I nuläget har man 170 ungdomar i den friidrottsförening, Hill Country Track Club, som hans startade tillsammans med sin fru för några år sedan.

Av dessa 170 ungdomar är det dock fyra stycken som också tävlar för Örgryte IS! Med andra ord ”Lex Duplantis”, då de har dubbla medborgarskap med en svensk förälder och en amerikansk

Dels är det då bröderna Blomqvist, Ben (född 2004) och Noah (född 2008) som jag tidigare skrivit om på vår hemsida.

Nu har även tillkommit bröderna Rosario, Henrik (2006) och Markus (2010). Pappa kommer fr[n Puerto Rico och mamma från Karlskrona! De är främst inriktade på löpning och Henrik har sprungit 1500 meter på utmärkta 4.59.49 i sommar. Inte illa för en 12-åring!

Lite festligt är det med lite ÖIS-are borta i Texas! Förhoppningsvis kan de komma och tävla på Världsungdomsspelen så småningom. 2019 är det dock inte aktuellt då man har sina kvaltävlingar för USA-mästerskap ungdomar samma helg.

Henrik och Markus Rosario är redan tungt medaljbehängda! Välkomna till ÖIS grabbar!

Och här har vi bröderna Blomqvist! Det är långe Ben som bär lillbrorsan Noah på sina axlar!

Sedan har vi ju faktiskt även en femte medlem ”Lex Duplantis” i ÖIS. Då talar vi om Ággelos Roússos (född 1992) som har en svensk svensk mamma och en grekisk pappa. Han är född 1992 och bor nu i Göteborg för studier och träning. Hans personliga rekord i längdhopp lyder på imponerande 7.65m, noterat 21/5 2016. Inomhus har han 7.61m som toppnotering från den 18/2 2017. Han är dessutom riktigt snabb på 100m. 10.63 personrekord från 2017 och till och med 10.56 i lite för stark vind (+2.7 m/sek) samma år. Han blir ett starkt tillskott vid såväl Lag-SM som stafett-SM nästa år.

Aggelos i farten i Skatåsbacken. Han syns emellan och strax bakom ÖIS-ikonerna Elmer Evansson och Erik Olsson.

Johanna Larsson inleder femte säsongen av Veckans ÖIS-are!

Den som vid säsongens början hade tippat att Johanna Larsson skulle bli bästa ÖIS-are vid terräng-SM hade tveklöst blivit idiotförklarad! Efter en ganska så slätstruken säsong så blev hon helt plötsligt två klasser bättre under hösten och tog två starka 12e-platser i mycket hårt motstånd vid SM på ett vindpinat Öland. Att formen fortsatt är på topp demonstrerades eftertryckligt vid Finalloppet den gångna helgen. Här sprang hon hem 10km med överlägsen marginal till tvåan. Tiden 37.16 är synnerligen imponerande då det är en rejält kuperad och krävande bana.

Varsågoda! Möt Johanna Larsson som är Veckans ÖIS-are, först ut i årets serie:

Snart dags för femte säsongen av Veckans ÖIS-are!

Det var hösten 2014 som vi kläckte idén om ”Veckans ÖIS-are”. En kort intensiv intervju varje vecka med en intressant medlem i vår förening, gammal eller ung, Olympiasegrare eller DM-finalist… Det blev faktiskt en omedelbar succé som det snackades mycket om. Att ha varit ”Veckans ÖIS-are” blev omedelbart en tung merit för våra medlemmar.

Nu laddar vi om för den femte säsongen av denna RödBlå dokkusåpa. En preliminär startlista har upprättats, men vi är givetvis öppna för förslag. Har just DU någon favorit som du skulle vilja se grillas i heta stolen så hör av dig så kanske vi kan uppfylla denna önskan. Många har ju redan varit med men än finns det otaliga personligheter att välja emellan.

I väntan på det första inslag så kan ni ju alltid gå tillbaks och botanisera bland gångna fyra säsonger genom att klicka här
Det finns många ljuvliga inslag minsann!

Glenn Johansson – är det en person Ni vill se som Veckans ÖIS-are?

Andreas Åkesson och Chris Gray är också tänkbara kandidater!

Sandra Jonsson kanske, hon har ju gjort debut i U-landslaget i år.

Samuel Wiik har redan varit med, så han är inte aktuell. Man får bara vara med en gång!

Eller kanske rent av någon ur styrelsen?

Terräng-SM ett genombrott för Johanna Larsson!

Hade någon i våras sagt att Johanna Larsson skulle bli bästa ÖIS-tjej vid terräng-SM, så hade denne någon säkerligen blivit idiotförklarad. Jovisst, vi saknade våra storstjärnor Maria Larsson & Sara Holmgren och Emma Dahl var sjuk. Men att Johanna som när säsongen inleddes mer eller mindre betraktades som en duktig elitmotionär skulle placera sig på en hedrande 12:e-plats på såväl korta (4 km) som långa (8 km) banan närmast före Frida Kristiansson var rent sensationellt! Och då skall det påpekas att konkurrensen detta år var ovanligt bred med 33 startande på korta och 38 på den långa. Ge järnet Johanna, nu är du uppe och nosar på Sverigeeliten!

I de kvinnliga lagtävlingarna placerade vi oss som femma på 4 km och fyra på 8 km. På sistnämnda sträcka endast halvminuten från Hässelbys bronstid. Man kan bara drömma om vad det varit med full besättning.

Våra kanoner Johanna och Frida rundar kameratornet på den vindpinade banan på Öland.

Och den som tippat Chris Gray som bäste ÖIS-are på manliga sidan hade nog också blivit dumförklarad! Visst saknade vi våra storfräsare Robin Lindgren (skadad) och Awet Mengstaeb (USA-baserad) men Chris gjorde verkligen starka insatser på bägge sträckorna. Han har utvecklats oerhört i år. 26:e plats i det 63 man starka fältet på 4 km med en lång rad starka namn efter sig. Och sedan spurtade han ner träningskompisen Jakob Ranglin Grissler på långa banan och kom in som 22:a.
Visst hade vi behövt Awet Mengstaeb i herrlaget, han har visat storform under terrängsäsongen borta i USA. Nu blev det bara en 12:e plats för laget på korta banan, men en helt OK 6:e på 12 km dagen efteråt.
Felix Francois gjorde debut som terränglöpare och fick erfara att 4 km på tungt underlag, i blåst och kyla, är lite annat är banlöpning…

Våra stiliga representanter gör sig redo för start!

Chris Gray ute på banan

Trevligt också att få se två nya, fräscha löpare i ÖIS-linnet. Jonas Gustafsson och Erik Barr Zeilon är bägge födda 1997 och har på kort tid visat att de kommer bli att räkna med på allvar i framtiden.

Två nya lyckliga unga män får ikläda sig det vackra ÖIS-linnet. Jonas Gustafsson (t.v) och Erik Barr Zeilon (t.h).

Komplett resultatlista Terräng-SM

Samtliga ÖIS-placeringar:
M 4 km         26. Chris Gray                             12.53
M 4 km         41. Andreas Åkesson                  13.14
M 4 km          51. Jonas Gustafsson                  13.53
M 4 km         52. Erik Barr Zeilon                     14.05
M 4 km         56 Felix Francois                          14.21
M 4 km lag   12. ÖIS                                            41.05
M 12 km         22. Chris Gray                              40.23
M 12 km         23. Jakob Ranglin Grissler        40.23
M 12 km          36. Andreas Åkesson                  42.00
M 12 km lag    6. ÖIS                                             2.02.46
K 4 km            12. Johanna Larsson                    14.32
K 4 km            13. Frida Kristiansson                  14.34
K 4 km            19. Nina Persson                            15.05
K 4 km            20. Hanna Michaelsson                15.08
K 4 km            5. ÖIS                                                44.11
K 8 km            12. Johanna Larsson                      29.45
K 8 km            13. Frida Kristiansson                    30.03
K 8 km            17. Hanna Michaelsson                  30.46
K 8 km             25. Nina Persson                            31.31
K 8 km lag      4. ÖIS                                                1.30.34
M22 8 km      17. Erik Barr Zeilon                        28.32
M45 8 km      7. Niclas Sjöman                             34.32
M50 8 km      12. Christer Strand                         38.39
M55 8 km      10. Ulf Nässlander                          40.45
M35-55 lag     5. ÖIS                                                1.53.47

Andreas Åkesson i sedvanligt kraftfull och målmedveten stil. Mannen i gula jackan är tävlingsledare Kalle Nilsson, en riktigt grym idrottsledare!

Erik är nöjd med sin insats medans Andy ser lite sedvanligt butter ut.

Frida före EM-medaljören på 800m Lovisa Lindh.

Inte oväntat svarade Högby IF med Karl-Erik Nilsson i spetsen för ett utmärkt mästerskap.

Felix Francois jobbar på ute i snålblåsten.

Midde hejjar på Andreas.

Och så hade vi också en veterantrio ledd av Christer Strand till start. Man representerade Sällskapet med heder och värdighet! Visserligen kom man SKITSIST i lagtävlingen, men vi är stolta över Er ändå!

Dessa oändligt stiliga medelålders gentlemän representerade Sällskapet på allra bästa sätt!