Terräng-SM till helgen!

Vällingby är platsen för årets sista SM-tävling nämligen Terränglöpning för samtliga åldersklasser. Sällskapet representeras denna gång av följande skara:

Johanna Larsson                               4 km – 10 km
Johanna Widarsson-Norbeck        4 km – 10 km
Hanna Kumlin                                  4 km – 10 km
Jesper Evervall                                 4 km – 10 km
Nicklas Gunnarsson                         4 km – 10 km
Chris Gray                                          4 km – 10 km
Erik Barr-Zeilon                                4 km – 10 km
Mohammed Nuur                             M22 8 km
Philip Frick                                        P16 6 km
Midde Hamrin                                  Ledare
Andy Senorski                                  Ledare
Bob Kaill                                            Ledare

Avresa: Fredag kl 14.00 från Friidrottens Hus med ÖIS-bussen. Coach Bob, Hanna Kumlin, Andy och Erik Barr-Zeilon reser själva.

Boende: Scandic Alvik

Tävlingens hemsida

Inför tävlingen ligger ÖIS trea i kampen om SM-pokalen. Vi jagas dock intensivt av Spårvägen, Ullevi och Tureberg. En eller annan ytterligare SM-poäng skulle inte skada!

Erik Barr-Zeilon reser till terräng-SM med ett nysatt personbästa på halvmaran (1.10.41) i bagaget.

VU-spelen 9-11 juli 2021!

Nu har vi fått ett datum för nästa års Världsungdomsspel, närmare bestämt 9-11 juli. Vår ”vanliga” helg 3-5/7 ligger en konsert med rockpensionärerna Iron Maiden inplanerad.

Inbjudan skickades ut till föreningarna igår för att så snart som möjligt ge dem möjlighet att planera sin kalender. Givetvis med reservationen att vi inte i nuläget vet hur den pågående pandemin kommer att utvecklas framöver.

Det är dock en bestämd viljeförklaring att genomföra den tjugofemte jubileumsupplagan av Världsungdomsspelen med sedvanlig pompa och ståt och 9.000 starter. Om det återstår några begränsningar av tävlingsformatet så kommer vi göra så mycket som bara går.

Det finns dock anledning att vara optimist! Utomhustävlande om ca 8 månader kommer säkert att fungera bra. Då är det nog mer tveksamt med stora musikkonserter på Ullevi. 50.000 människor packade utan något socialt avstånd är nog det sista man släpper på…

Plocka fram Era almanackor och boka in 9-11 juli! Då ger vi alla järnet på Ullevi och firar 25-årsjubileum av Världsungdomsspelen!

Inbjudan Världsungdomsspelen 2021

Inspiration för höstträningen!

Nu har vi dragit igång höstträningen i alla olika träningsgrupper. Det enda som återstår av SM-programmet är terräng-SM i Vällingby den 24-25 oktober.

Om Ni behöver lite extra inspiration inför kommande slit så rekommenderar jag en titt på SVTplay. Närmare bestämt den magiska dagen 6 augusti när vi vann Lag-SM för allra första gången! Är det någon som missat denna 4 timmars sändning på SVT så kan jag verkligen rekommendera denna högtidsstund för oss ÖIS-are! Ja, det tål att tittas på flera gånger…

Fantastiskt roligt! Det här måste vi göra fler gånger!

Final Lag-SM på Slottsskogsvallen

Felix sprang hem 800m med stor kraft och bestämdhet!

Leo stöter hela 14.30m i kula i sin första tävling med seniorredskapet.

Carl tog hem såväl 200m som 400m i överlägsen stil och avslutade sedan dagen med ett springa tredjesträckan i stafetten!

Snabba tider i Anderstorp

Helgens SM över 10 km landsväg resulterade i mycket snabba lopp. I herrarnas tävling sprang 20 man (!) under halvtimmen och det krävdes under 28,50 för medalj!

Chris Gray kom in som trea i B-heatet och sänkte sin bästatid från 33.10 till utmärkta 31,30. Chris har en utmärkt säsong bakom sig med SM-guld i Lag som given höjdpunkt. Nu är det bara att peta in ytterligare en växel i träningsintensitet inför 2021 så blir det riktigt bra!

Övriga ÖIS-herrar var Jesper Evervall (33.32) och Oskar Siman Ax (36.53).

I damloppet seedades Johanna Larsson i A-heat och Hanna Kumlin i B-heat. Lite synd om Hanna då A-heat fick springa med killar som höll uppe tempot, medan B-heatet bestod av enbart kvinnor. Inte helt rättvist upplägg…. Hanna kom in som tvåa, sekunden efter Jenny Johannesson 35,52 emot 35,53!

Johanna sprang ytterligare 17 sekunder snabbare, dvs 35,36 i nästa lopp. Det räckte dock endast till 14:e plats i ett högklassigt lopp som vanns av Meraf Bahta på ypperliga 32,02.

Hanna Kumlin tvåa i damernas B-heat med 35.53.

Olof och Melker får RF:s Elitidrottsstipendium!

Vi saxar från friidrott.se:

Fyra friidrottare, varav en inom parafriidrotten, tilldelas elitidrottsstipendiet för 2020/2021. Det handlar om stavhopparen Melker Svärd Jacobsson, Örgryte IS, medeldistanslöparen Andreas Almgren, Turebergs FK, sprintern Henrik Larsson, IF Göta, och parafriidrottaren/längdhopparen Olof Ryberg, Örgryte IS.
     Stipendiet ligger på 25 000 kronor per stipendiat och termin och delas ut två terminer. Totalt delas stipendiet ut till 60 aktiva. Det innefattar bland annat också resursstöd från RF, och ett läger tre dagar på Bosön.
     För de som inte är bekanta med Olof är han svensk rekordinnehavare i höjd och tog dubbla guld på 100m respektive längd under Para Youth Games i Italien 2017.
     
     Mer om Elitidrottsstipendiet:
     Elitidrottsstipendiet är ett samarbete mellan RF och Svenska Spel som ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet.
     ”Genom elitidrottsstipendiet hoppas vi ska kunna så långt som möjligt skapa goda förutsättningar för landslagsutövare så att svensk idrott kan nå fler idrottsliga framgångar internationellt”, skriver RF.
     Syftet med stipendiet är kunna ge bättre förutsättningar för elitidrottsaktiva på landslagsnivå att ha ett bra liv både under och efter idrottskarriären.
     Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium har deltats ut sedan 1980, och många framgångsrika idrottare har fått stipendiet.

Stort Grattis till bägge dessa nyrika herrar!

Bägge har ju tidigare figurerat som ”Veckans ÖIS-are”. Här kan Ni åter bekanta Er med dem: