Full Rulle på Adventsspelen!

Innesäsongen drog igång den gångna helgen och det rejält! 51 anmälda ÖIS-are tävlade så det stod härliga till i Adventsspelen. Många nya personrekord noterades och åtskilliga ÖIS-are fick beträda prispallen.

En som var riktigt på hugget var Inez Yngve (född 05). Hon tog brons i kula med fina 9.36m och kom fyra på 200 meter efter ett dunderpers på 28.86 sek! Ännu inte fyllda 13 år!

Inez Yngve laddar på för fullt i kulringen

Alex Apelgrim är året äldre (född 2004) och han visade framgångsrikt upp sig i tre grenar under lördagen. 60 meter gav silver på 7.94 sek och samma placering fick han på 200 meter där han sprang på fenomenala 25.70 sek! Allra mest imponerade han dock i längdhopp där han nu gjorde sin allra första tävling med planka (tidigare hoppzon). Hans bästa med zon i somras var 5.44m. Nu vann han på sin ”plankdebut” på lysande 5.68m!

Helgens snabbaste ÖIS-are på 200 meter var dock Isak Helgesson (född 2003) som rusade ett varv på imponerande 25.42 sek! Detta gav en andraplats totalt.
Just på 200 meter stod för övrigt personrekorden som spön i backen. Mattias Carman (född 2003) gick ner på 26.78 sek och Liv Backman (född 2004) sänkte sig ända till 28.16 sek

Julia Hovtun (född 2007) i full fart över 60 meter

Ove Hagström (född -07) gjorde sitt livs första stavtävling och vann P12-klassen med 2.00m. Bröderna Hagström lär höra tala om sig i stavhopp i framtiden, var så säkra…
William Kindbom (född -04) körde den inte helt vanliga dubbeln kula & stav! Först tog han brons i kula med 9.32m och sedan klarade han 2.10m i sitt livs första stavtävling!
Nicolas Samrin Ribeiro vann kula i yngsta pojkklassen (född -08) med en stöt på 7.46m.

Sandra Carlryd sträcker ut på 60 meter!

Albin Hagstedt försöker sig på nya personrekordet 1.52m i höjd

Det var bara ett litet axplock bland ÖIS-insatserna. Vill du botanisera djupare kan du gå in på resultatlistan.

Här är den kompletta resultatlistan från Adventsspelen.

Veckans ÖIS-are – Robin Lindgren

Fotboll, bandy, pingis, löpning och fiske! Robin var minst sagt aktiv under sina barndomsår…

Detta gav honom en väldigt bred allsidig fysisk grund att bygga ifrån när han började satsa på löpningen fullt ut i tjugoårsåldern. Det har varit en del avbrott på grund av skador på vägen men 2017 blev hans bästa säsong hittills. Nu är siktet ställt emot EM i Berlin 2018.

Anmäl er till ÖIS-kvällen 14/12

Det lackar mot jul! Det innebär inte bara att vi äter pepparkakor i tid och otid. Det innebär också att det är dags att titta tillbaka på året som varit och uppmärksamma alla fina prestationer. Det gör vi genom att bjuda in till en julfest där ÖIS bjuder på mat, dryck och underhållning i blandad kvalitet. 🙂

Under kvällen kommer vi dela ut priser i kategorier som Årets träningsmatador, Årets funktionär med mera. Vi kommer också tacka av de som slutat och välkomna de som är nya.

NÄR: 14/12 kl 17.30

VAR: Andra Våningen i Friidrottens hus

VAD: JULFEST

FÖR VILKA: Medlemmar i ÖIS Friidrott med familj.

ANMÄLAN: Senast 7/12 via anmälningsformuläret

51 ÖIS-are tävlar vid Adventsspelen!

2018 års innesäsong tjuvstartar på allvar stundande helg med Adventsspelen i Utbys regi. Det är en stor tävling med totalt drygt 650 deltagare som gör mer än 1.600 starter på två dagar.
51 stycken av de tävlande är ÖIS-are! Det är de yngre grupperna, födda 2003-2008 som startar upp sin tävlingssäsong.

För åtskilliga av dessa 51 är det den första stora ”riktiga” tävlingen efter att man värmt upp sig med Ungdomsmatcher. En del andra är lite mer rutinerade. Exempelvis Alicia Jisbrant och Alex Apelgrim har ju redan tävlat på framgångsrikt på Götalandsmästerskapen.

Man hittar också en del syskon till äldre aktiva som nu kommit med i klubben. Sandra Carlryd och Ove Hagström är exempel på detta. Ove skall göra sin första stavtävling och Sandra hoppar höjd & längd.

Tävlingen startar kl 11.00 bägge dagar.  Tidsprogram    PM    Startlista

Roligt om så många som möjligt kommer ner och hejar på våra framtidshopp!

Lycka Till Allihop!

Ebba Francois springer 1000 meter bland annat

Albin Hagstedt hoppar höjd i säsongspremiären, tresteget får vänta.

Gilley + Johnson = sant!

Vet du vem Allen Johnson är? Det borde du göra om du är friidrottsfantast!

Han är nämligen världens förmodligen mest framgångsrike häcklöpare genom tiderna med SJU stycken VM-guld (4 ute och 3 inne) samt OS-guld i Atlanta 1996. Samma år sprang han 110 meter häck på 12,92 vilket var en endaste hundradel över Colin Jacksons världsrekord. Han hade en sagolik karriär med genombrott 1992 och sista tävlingssäsong 2010.

Igår kväll dyker Sebastian Gilley född 2004 och aktiv i Glenn Johanssons grupp upp med Allen Johnsons Guldskor från VM 1995!

Hans far var funktionär på Ullevi 1995 och fick Johnsons skor efter det att han tagit sitt första VM-guld! Sebastian föddes som sagt 9 år senare och har nu fått ta över dessa klassiska skor.
Inte nog med det, han har dessutom vuxit i dem! På Julklappsjakten skall Sebastian springa sitt livs första häcklopp och då kommer han att göra det i dessa skor som redan har ett VM-guld på nacken!

Titta noga så ser du att det står A Johnson på skorna!

Visst är det läckert! Efter 22 år gör guldskorna comeback på Julklappsjakten! Sebastian har som sagt aldrig tävlat på häck tidigare, men på träning har han visat upp talang för grenen så det kommer säkert att gå bra. Och dojjorna är fortfarande i mycket gott skick, världens bäste nöjde sig inte med några halvmessyrer! De är specialgjorda och av allra högsta kvalitet.

Allen största ögonblick var OS-guldet i Atlanta där han tog sitt ärevarv tillsammans med sin lilla dotter!

Allen Johnson var en tekniker av guds nåde! Ta en rejäl titt på ovanstående bildserie Sebastian så ser du hur det skall gå till!

Nu skall det bli fart på dojjorna igen!