Felix Francois svårt skadad

Förhoppningen var att vi skulle kunna sammanfatta en lyckosam idrottshelg med Nordenkampen och Pallasspelen i centrum.

Tyvärr kom allt att överskuggas av den mycket tragiska skada som vår stjärnlöpare Felix Francois ådrog sig vid Nordenkampen i Karlstad. Landskampen var i princip vunnen när endast 800 meter återstod för herrarna. Felix och Alexander Lundskog behövde i princip endast ta sig runt för att säkra lagsegern. Efter drygt 100 löpta meter slog olyckan dock till…

Felix hakade i dansken Hansen och stöp som en fura tillsammans med lagkamraten Lundskog och nämnde dansk. Lundskog kom på benen och kunde fullfölja loppet på två minuter. Felix försökte resa sig men föll ihop. Det visade sig att han slitit av vänster hälsena och dessutom blivit svårt spiktrampad. Man sydde igen de värsta såren på plats.

På måndag undersöktes han i Göteborg. Hälsenan skall opereras men man måste vänta ca 10 dagar på att de fula spiktrampssåren skall läka först.

Vi håller tummarna för en lyckosam operation! Sedan följer en lång rehabilitering. Felix är ju ingen ungdom längre, född 1990, men vi hoppas att få se honom tillbaks på löparbanan igen nästa år.

En otroligt tråkig händelse med maximalt olycksam utgång!

Bilden ovan är tagen just i olycksögonblicket vid ingång till andra kurvan.

Felix har levererat många oförglömliga lopp i ÖIS-linnet. Inte minst segern över Kramer vid Lag-SM 2022. Den insatsen cementerade vår seger i tävlingen.

Det gjordes trots allt en hel del fina resultat i helgen i skuggan av Felix olycka. Wilma Nielsen svarade för en minst sagt imponerande dubbel. På fredag kväll deltog hon i en galatävling i Boston, USA. Här sänkte hon sitt rekord till 2.02.91 när hon vann B-finalen i en minst sagt högklassig tävling. 248 tjejer fullföljde 800 meter!
Därefter hoppade hon på flygplanet och stod mindre än 48 timmar senare på startlinjen vid Nordenkampen i Karlstad. Hon tog spets och höll ledningen ända in på upploppet. Sedan kände hon möjligen av sin långa resa och tvingades släppa två tjejer förbi sig. 2.04.18 är dock en anmärkninmgsvärd tid med tanke på omständigheterna.

Michaela Meijer tog hem stavtävlingen på 4.37m efter en del problem på vägen. Efter att ha klarat segerhöjden avstod hon från ytterligare hoppande. Våra bägge trestegshoppare Rebecka Abrahamsson och Lukas Edqvist gjorde också väl ifrån sig. Rebecka bidrog till en svensk dubbel med 13.40m bakom Maja Åskags PB 13.82m. Lukas 15.18m räckte till en tredjeplats bakom de bägge finnarna.

Vid Pallasspelen i Malmö vann Elna Wester på årsbästa 57.27. Detta trots ett ganska så orytmiskt och struligt lopp. Hennes PB inomhus lyder på 56.96 och är definitivt i farozonen när det är dags för JSM. William Asker segrade också och klarade fina 5.05m i stavtävlingen.

Judith Wagersten hoppade hela 11.57m i tresteg och vann den kvinnliga tävlingen.

Seger för Judith i Malmö på årsbästa 11.57m.

Albin Hagstedt lämnade löparbanan för en gångs skull och gjorde sin första längdtävling på flera år. Det resulterade i ett kraftfullt personbästa med goda 6.37m! Nu vill vi bara se en trestegstävling också…

Chris Gray fortsätter sin goda comeback med 1.57.97 på 800 meter.

Wilhelm Kademark i blocken inför sitt lopp över 400 meter. Han missade drömgränsen med knapp marginal och kom in på 60.34 sek!