Första SM-tävlingen till helgen

Redan kommande helg går årets första SM-tävling av stapeln. Det är mångkampen som avgörs i Sollentuna. Vår representation består av en enda person, men en kämpe!
Det är vår högt vördade Sportchef Jonathan Carbe som deltar i Sjukamp för män. Han har petat in en del teknikträning bland sina arbetsuppgifter den senaste tiden.
Det är 12 stycken anmälda i klassen och målen för Jonathan är två. Dels att förbättra Benjamin Blomqvist ÖIS-årsbästa på 4.660 poäng och dels att slå sitt 16 år gamla personrekord på 4.844 poäng! Vi håller tummarna för honom!   Tävlingens hemsida

Uppladdningen är i full gång!

I helgen avgörs även Quality Hotel Games i Växjö. Här deltar 14 stycken av våra seniorer, huvudsakligen Erik Olssons grupp.

K  Denise Eriksson        200m
K  Lisa Lilja                     400m
K  Desiree Lilliehöök     1500m
K  Engla Nilsson             Höjd
K  Cajsa Augustsson       Längd
K  Clara Augustsson        Längd
K  Jenny Lestander         Längd
M  Lucas Lorentzon        600m
M  Marcus Torneé           400m
M  Karl Wållgren             400m
M  Samuel Wiik                400m
M  Gustav Ölund               400m
M  Olof Ryberg                  Längd
M  Leo Zikovic                   Kula

Här följer ni tävlingen.

Högintressanta säsongdebuter för inte minst Lisa Lilja, Engla Nilsson och Kalle Wållgren. Lisa har varit nere och gottat sig i Sydafrika och torde vara i god form. Vårt klubbrekord inne är 55,5 manuellt och innehas av Elisabeth Randerz sedan 1971. Bästa eltid har Elna Wester med 56.36 sedan ifjol.

Kommer Lisa sudda ut ett av våra absolut äldsta klubbrekord i Växjö?

Engla Nilsson öppnade säsongen med två raska häcklopp förra helgen. Nu stundar årets första höjdtävling efter ett succéartat 2023. Hon får tufft motstånd i form av Ellen Ekholm och Louise Ekman. Med andra ord möts hela medaljtrion från SM i höstas.

Kalle Wållgren drabbades av magsjuka under Sydafrikalägret. Låt oss hoppas att han fått krafterna åter. Det behövs för att rå på Marcus Tornée som satte svenskt årsbästa på 400m förra helgen.

Leo Zikovic var synbart besviken med sina 16.69m vid Startskottet. Siktet är säkerligen ställt bortom 17-meterslinjen i Växjö.

Däremot tävlar inte våra juniorer och ungdomar i Växjö. De reser istället till Karlstads nya fina arena nästkommande helg.

Utomlands tävlar Ben Blomqvist i häck, höjd och kula vid SNU Invitational i Norman, Oklahoma.

Henrik Rosario tävlar i häck, stav och kula vid John Tierny Classic i Millwaukee på lördag

På söndag kommer Chris Gray springa 800 meter i London Indoor Games. Startlistan innehåller 85 löpare!

Dags för en rask 800-ing på söndag för Chris Gray.