Fullt blås kommande helg också!

Också kommande helg blir det intensivt tävlande i Friidrottens Hus. På lördag arrangerar IK Vikingen Julgröten, ”den lagom stora jultävlingen” för ungdomar i åldrarna 11-17 år.
Dagen efteråt är det den nya föreningen Ale Friidrottsklubb som kör sin Julrusch för andra året.

54 stycken ÖIS-are kommer att vara i farten enligt den här uppställningen::

Alexandra Schill är en jäkel på vattenrutschkana! Till helgen tävlar hon dock på 60 meter.

I 17-årsklassen kommer ett antal överåriga att göra sin säsongsdebut på 60m. Här hittar vi bland andra två stycken som gör sin första tävling för ÖIS. Rebecka Abrahamsson och Daniel Johansson. Och vem vinner den mycket emotsedda och uppskrivna mästarduellen emellan Svante Wester och Otto Hammarström på samma sträcka?

Sandra Jonsson ger sig denna gång på den tuffa distansen 400 meter. I somras noterade hon 59.49 på sträckan. Vårt klubbrekord på sträckan i F17 lyder på 60.36 och innehas av Jessica Bolgerth sedan 1994. Överlever det helgen?

William och Gabriel springer häck till helgen och Joel 60m slätt.

En rolig detalj är att man har hinderlöpning på programmet under söndagens tävling! Fyra av våra ungdomar ger sig på den här spännande grenen för första gången. Man springer 600m eller 800m beroende på ålder. Man har tagit fram speciella inomhushinder och det skall passeras två per varv, ett på varje långsida. Lycka till!

Sten Hagström (2003) öppnade säsongen med 3.51m på Julklappsjakten och är säkerligen på jakt efter nya toppnoteringar till helgen.

Häcklöpning står på söndagens tävlingsprogram och här har vi glädjande nog hela 17 ungdomar till start. Även här lär personrekorden ryka i parti och minut. Det är många som upptäckt att de har talang för grenen under de senaste veckorna.

Tidsprogram Lördag / Julgröten              Tidsprogram Söndag / Julruschen

Här publiceras lördagens resultat fortlöpande

Och här kommer söndagens resultat…

Sofie Hammarström ger sig på 60m häck till helgen!

 

Hur fort springer Alva på 200 meter på söndag?

 

Koncentration inför helgens framträdande!

 

William Frisk springer häck på söndag!