Goda formbesked vid Kortbanehoppningen!

Jubileumsupplagan av Kortbanehoppningen (den tjugonde i ordning) i tresteg gav hopp inför framtiden! Det rekordstora startfältet bjöd på inspirerad hoppning och ett flertal hoppare satte personrekord. Visserligen högst inofficiella sådana, eftersom vi använder oss av hoppzon, men likväl starka formbesked.

Låt oss börja med damerna där en Mölndalsduo dominerade skeendet. Efter en rent ut sagt vissen fjolårssäsong var det roligt att se en spänstig och explosiv Ebba Jungmark hoppa tresteg som om hon aldrig gjort något annat! Hon radade upp en serie med sex hopp emellan 12.50m och 12.20m. Trots det fick hon jobba för segern då Izehi Ileso inte var långt efter med sina 12.35m. Izehi var en ungdomstalang som gjorde toppnoteringar redan i 15-årsåldern. Nu ser hon mer genomtränad ut än på åtskilliga år och borde kunna attackera 13 meter i sommar med sin kraftfulla hoppning.

Ebba Jungmark gick upp till åttonde plats på kvinnliga kortbanestatistiken genom alla tider.

Ebba Jungmark gick upp till åttonde plats på kvinnliga kortbanestatistiken genom alla tider.

Trevligt var det också att se Viktoria Dronsfield göra sin första tävling efter fotoperationen i vintras. Hon gjorde sex hopp och verkade inte ha några som helst känningar dagen efter. Nu gjorde hon sin debut i ÖIS-linnet och förhoppningsvis får vi se lite höjdhoppande också vad det lider.
Bästa ÖIS-are blev hon dock inte eftersom Vendela von Corswant hoppade 11 cm längre (11.58m emot 11.47m). Judith Wagersten gjorde tävlingsdebut för ÖIS (tidigare Falkenbergs IK) och noterade 11.12m. En centimeter längre hoppade träningskompisen Della Månsson.

Herrtävlingen dominerades av en rejält taggad Arthur Engström. Han klämde i med hela 14.81m som längst, en centimeter längre än hans officiella personrekord från i somras. Tekniskt sett var hoppen lite skiftande, men det fanns mycket kraft i hoppningen och 15 meter lär inte innebära några större problem under 2017.

Victor Koch har imponerat under höstens träning och han motsvarade förhoppningarna när han passerade 14 meter för första gången. Ja, hans längsta hopp mätte hela 14.20m! Victor är snabb och explosiv och när nu tekniken börjar falla på plats så kommer också hopplängderna. Han kunde också glädja sig åt att för första gången sätta sin tränare på plats…  Nämnde Olsson var nog lite splittrad då hans aktiva ju tävlade samtidigt, och fick inte hoppningen att stämma (13.94m på tredje plats).

Max Hejdenberg och Carl Bengtström hoppade bägge 13.72m. För Carl var det ett bra resultat. Max däremot fick inte ut sitt bästa, främst beroende på en ömmande fot. Han hade 3 hopp över 13.70m men kunde nog fått på ett 14-metershopp även han.

Linus Bertilsson var osäker på start på grund av lite skadebekymmer. Efter en försiktig start hoppade han allt bättre och avslutade med 13.46m. Otto Hammarström går från klarhet till klarhet och gjorde nu sitt första 13-metershopp (13.16m). Han fick ändock se sig besegrad av träningskompisen Tobias Carlryd som hade en stabil serie med 13-metershopp med 13.28m som toppnotering.

På det hela taget alltså en lyckad afton! Musikvalet var som vanligt uppskruvat och varierat (Olsson toppade med ”Lycka till med nästa kille” och Flamingokvartetten) och det var rejält med publik på plats!

Vi kör nog 20 år till!

Jonas Hedmans text om tävlingen

Resultatlista Kortbanehoppning 20/12 2016

Judith Wagersten tävlingsdebuterade för ÖIS

Judith Wagersten tävlingsdebuterade för ÖIS

Tre glada funktionärer!

Tre glada funktionärer!