Ikväll brakar det loss i den 20:e Kortbanehoppningen!

1997 uppfann vi Kortbanehoppningen i tresteg. Dels som en tävlingförberedelse med begränsad hastighet, dels som en teknikanalys inför säsongen där vi filmade samtliga hopp.

Ullevi tog segrarna premiäråret genom Conny Malm (15.14m) och Desirée Carlberg (11.60m). Att tävlingen skulle bli så populär och livskraftig hade vi nog inte riktigt räknat med. Men hux flux är vi framme vid 20-årsjubileumet!

Två saker gör Kortbanehoppningen speciell. Dels den begränsade ansatsen, 20 meter och hoppzon. Dels den musikaliska aspekten av det hela. Ända sedan debutåret har Hasse Ekdahl (f.d. stavhoppare) levererat en mycket kraftfull musikanläggning. Varje deltagare hoppar till sin egen utvalda musik – givetvis framförd med högsta tänkbara volym!

Genom åren har man bjudits på ett mycket brett musikutbud. Mest sensationellt var väl när någon valda att hoppa till den Ryska nationalsången!

Tävlingsrekorden innehas av Christian Olsson (16.07m) och Khaddi Sagnia (13.52).  2004 var dock Christian Olsson på träningsläger i Stellenbosch, Sydafrika men ville ändå deltaga i någon form.
Följaktligen genomfördes en ”simultanhoppning” där nere samtidigt som vi tävlade här hemma. Kontrollant på plats var GP:s sportjournalist CeGe Berglund som kunde rapportera att Christian hoppade hela 16.95m! Visserligen utomhus och under perfekta väderbetingelser men ändå…

Tävlingsrekorden lär stå ohotade under dagens tävling men vi glädjs åt ett rekorddeltagande. Många framtidshopp får chansen att visa upp sig under kvällen.

Har du inget bättre för dig så kom ner och hejja på! Om inte  annat så kan du alltid bli lomhörd….

Här hittar du startlistan

Victor Koch har sett vass ut under höstträningen!

Victor Koch har sett vass ut under höstträningen!

Och samma gäller för Arthur Engström!

Och samma gäller för Arthur Engström!