Jättekast av Noah!

Säsongen börjar klinga av här hemma men borta i Texas händer det grejer! Vid en tävling hemmavid slog 14-årige Noah Blomqvist till med ett monsterkast med enkilosdiskusen. 53.38m innebär ett nytt klubb. och distriktsrekord med i runda tal tre meter. Att det inte var en enstaka fullträff bevisas av det faktum att han hade ytterligare ett kast över 53 meter. Med detta toppar han även årets Sverigestatistik i P14 med en marginal av dryga TIO METER…

Noah passade även på att göra sitt livs första släggtävling och hivade iväg redskapet (4 kg) hela 36.88m. Även detta var ett nytt klubbrekord.

I torsdags genomförde vi Blodomloppet för första gången på drygt 3 år, på grund av pandemin. 5.000 deltagare avverkade antingen 5 eller 10 km genom Slottsskogen. Banan var ny för året med målgång på Slottsskogsvallen.

Det var en underbar sensommarkväll och arrangemanget genomfördes helt prickfritt. Nästa år kommer vi garanterat ha ett betydligt större startfält igen. Det gäller bara att jobba sig tillbaks efter pandemin.

Blodomloppet är egentligen ingen elittävling men vi fick se två ÖIS-are imponera stort under kvällen.

Johanna Larsson sprang hem kvinnornas 10 km-lopp med nästan fyra minuters marginal till tvåan. 36.14 imponerar på en bana som innehåller ett par rejäla backar. Ännu mer överraskande var att Johanna Gelfgren strax därefter sprang hem femkilometarn på 17.27! Att hon är oerhört uthållig visste vi, men att hon dessutom hade sådan ”sprutt” i benen kom som en överraskning. Hon besegrade landslagstjejen Elin Brink och såg dessutom helt oberörd ut! Man kan inte låta bli att fundera på vad hon skulle prestera på mara… 2,40? 2.30?
Det skall bli våldsamt intressant att få se henne möta Tove Alexandersson på VM i traillöpning i Thailand senare i höst. Verkligen något att se fram emot.

Johanna Gelfgren demonstrerade en häpnadsväckande snabbhet på 5 km. Här har hon sällskap på pallen av två Mölndalstjejer.