Lyckad ÖIS-afton i Friidrottens Hus!

De som inte var iväg och åkte skidor fick en riktigt trevlig lördagskväll i Friidrottens Hus. Formellt får i nuläget endast elitaktiva och de födda 2005 och senare tävla. Den här kvällen fick även övriga prova på att ”träningstävla”. Vi hade reserverat hallen för en ”Coronasäkrad” ÖIS-afton tillsammans. Det var åtskilliga som visade att man skött vinterträningen på bästa sätt.

Av de som tävlade officiellt imponerade Daniel Otterdahl stort. På 60 meter hade han en stenhård duell med Jonas Ellison (född 2006 medan Daniel är 07:a). Den fina segertiden på 7.60 sek är endast tre hundradelar över Joel Mumbongos klubbrekord. Också Jonas dunderpersade med sina 7.64 sek.

Jonas slog dubbla personrekord. 7.64 sek på 60m och därefter även 1.58m i höjdhopp.

I tjejernas lopp bjöds också en stenhård duell mellan Ellen Hanson och Elna Wester. Ellen höll undan med 8.12 men Elna var hack i häl med 8.14 sek! Sedan kom Elna tillbaks på 200 meter med raska 26.02 sek. Här hade hon perfekt sparring av den hårfagre Sebastian Gilley som kämpade sig förbi på upploppet och fick 25.90 sek.

Killarnas höjdtävling gav också positiva besked. Lukas Edqvist tog sig över 1.97m och försökte sig därefter på personbästa 2.02m. Skapliga försök utan att vara jättenära. En som däremot slog personrekord var William Frisk. Och det tre gånger om! Först 1.85m och därefter såväl 1.88m som 1.91m. Månne har denne tidigare trestegsspecialist funnit sin nya gren… Daniel Otterdahl satte också personrekord med 1.79m (3 cm ökning) och var inte långt borta på 1.82m heller.

Dagens allra vassaste insats bjöd dock Alex Apelgrim på när han susade in på mäktiga 7.01 sek på 60 meter. Vad han kan prestera med lite tuffare motstånd får vi inte veta denna vinter, men håll ögonen på honom till sommaren, det säger jag bara!

Leo Zikovic har bytt från glidstil till rotation och testade nu för första gången tekniken under tävlingslika förhållanden. Han nådde 16.79m och han ett tramp som var ännu längre. Ge honom några månaders ytterligare teknikträning så kommer femkiloskulan att flyga riktigt långt.

Roligt att se Otto Hammarström tillbaks i längdgropen efter sin utflykt till försvarsmakten. 6.95m i förra veckan följdes nu av 6.83m. Till sommaren kommer det att hagla av sjumetershopp.

Otto Hammarström är tillbaks i sandgropen.

Under helgen tävlades det även i Växjö. Här imponerade vårt nyförvärv Denise Eriksson med snabba 24.20 på 200m, givetvis nytt klubbrekord. På 60 meter hade hon fina 7.74 sekunder. Det blir spännande att följa henne på 200m vid SM i Malmö kommande helg.
William Asker (född 04) fortsätter att rada upp stavresultat över 4.70m. Denna gång klarade han 4.71m.

Denise Eriksson endast slagen av Lisa Lilja i Växjö. 24.20 lyder vårt nya klubbrekord på.