Maja Nilsson tillbaks med besked

Maja Nilssons senaste tävling var OS-finalen i Tokyo. I kvalet klarade hon lysande 1.95m. Hon hade dock haft knäproblem under säsongen och två dars vila mellan försök och final var inte tillräckligt. Hon stannade på 1.84m i finalen och genomgick en tid senare en knäoperation. Efter en vinter av rehab var det osäkert om hon över huvud taget skulle tävla inomhus. Senaste tiden har det dock gått allt bättre varför hon valde att testa formen vid en resultattävling i Friidrottens Hus i söndags. Hon klarade 1.75m, 1.80m samt 1.84 första försöken. Därefter också 1.88m i tredje innan det tog stopp på 1.92m.

1.88m var svenskt årsbästa i grenen och hon är nu anmäld till Inomhus-SM i Växjö kommande helg. Louise Ekman (1.86m i Nordenkampen) och Bianca Salming förefaller vara de värsta konkurrenterna på pappret.

Carl Bengtström sprang A-final i den internationella toppgalan i Birmingham i lördags. Motståndet var förstklassigt och han kom fyra på 46.18 vilket är hans näst bästa resultat inomhus.

Leo Zikovic fortsatte sitt rekordraseri vid en resultattävling i Friidrottens Hus i torsdags. Nu var det dags för hans första 18-metersstöt med sexkiloskulan, närmare bestämt 18.05m!

 

Elna Wester har haft en dust med covid och först nu var det dags för säsongens första 800m-lopp. Efter 57.70 på halva sträckan visste man att formen var god.
Det bekräftade hon genom ett nytt klubbrekord i F17 med raska 2.15.17. Hon såg oberörd ut efter loppet och har säkert en hel del att kapa på den tiden framöver.

Nils Thorin svarade för ett nytt stiligt personrekord i tresteg i söndags. Med 14.21m gick han rent utav till topps i den svenska årsbästalistan för P19 i grenen. Agnes Frimansson gjorde sin första trestegstävling på ett bra tag och persade med 10.74m.

14.21m lovar gott inför JSM i Skellefteå för Nils Thorin.