Ola Carlsson Världsmästare i höjdhopp!

Veteran-VM i friidrott avgörs i skrivande stund i Spanska Malaga. Med andra ord på Ola Carlssons egen bakgård!

Det stod klart att konkurrensen skulle bli stenhård med flera hoppare kapabla att klara två meter. Men när tävlingen väl var igång så var Ola den dominerande. Han klarade sju höjder till och med 1.99m i första försöket. På årsbästa 2.02m kom tävlingens första rivning. I sitt andra försök seglade han dock över och därmed var segern i hamn. Tvåan Nils Portemer (Frankrike) tog 1.99m och två man 1.96m. Sedan friskade han på med 2.06m vilket dock var lite för högt.

Ola är född 1975 och är alltså 43 år fyllda. Han tävlar i klass M40 och har alltså en del motståndare som är 2-3 år yngre än han själv.

Veteran-VM är i dag en jättelik tävling och att den verkligen är internationell ser man när man noterar nationstillhörighet för de 10 främsta i tävlingen: Sverige – Frankrike – Finland – Storbritannien – Sydafrika – Tyskland – Trinidad – Equador – Spanien – Italien!

Det är 27 år sedan Ola första gången klarade två meter vid Angeredscupen på Slottsskogsvallen! Han är född 1975 och personrekordet lyder på mäktiga 2.22m.

Stort Grattis till VM-segern Ola och lycka till med den fortsatta karriären!

Resultatlista M40 Höjdhopp

Artikel Svenska Magasinet

Ola kröns till ny höjdhoppskung i ÖIS vid RödBlå Vinter 1999!

 

Och givetvis har vi också intervjuat Ola som VECKANS ÖIS-are!
Tänk på att intervjun är gjord i december 2014, strax innan Ola fyllde 40 år.