Olof och Melker får RF:s Elitidrottsstipendium!

Vi saxar från friidrott.se:

Fyra friidrottare, varav en inom parafriidrotten, tilldelas elitidrottsstipendiet för 2020/2021. Det handlar om stavhopparen Melker Svärd Jacobsson, Örgryte IS, medeldistanslöparen Andreas Almgren, Turebergs FK, sprintern Henrik Larsson, IF Göta, och parafriidrottaren/längdhopparen Olof Ryberg, Örgryte IS.
     Stipendiet ligger på 25 000 kronor per stipendiat och termin och delas ut två terminer. Totalt delas stipendiet ut till 60 aktiva. Det innefattar bland annat också resursstöd från RF, och ett läger tre dagar på Bosön.
     För de som inte är bekanta med Olof är han svensk rekordinnehavare i höjd och tog dubbla guld på 100m respektive längd under Para Youth Games i Italien 2017.
     
     Mer om Elitidrottsstipendiet:
     Elitidrottsstipendiet är ett samarbete mellan RF och Svenska Spel som ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet.
     ”Genom elitidrottsstipendiet hoppas vi ska kunna så långt som möjligt skapa goda förutsättningar för landslagsutövare så att svensk idrott kan nå fler idrottsliga framgångar internationellt”, skriver RF.
     Syftet med stipendiet är kunna ge bättre förutsättningar för elitidrottsaktiva på landslagsnivå att ha ett bra liv både under och efter idrottskarriären.
     Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium har deltats ut sedan 1980, och många framgångsrika idrottare har fått stipendiet.

Stort Grattis till bägge dessa nyrika herrar!

Bägge har ju tidigare figurerat som ”Veckans ÖIS-are”. Här kan Ni åter bekanta Er med dem: