Stark debut av Michaela

Michaela Meijer har ett par jobbiga säsonger bakom sig med skador, sjukdom och en trafikolycka bakom sig. Desto mer glädjande att hon i lördags gjorde en mycket lovande säsongsdebut.

”Full Moon Jump” är en nykomling i tävlingsprogrammet. Det är en renodlad hopptävling med IFK Göteborg som arrangör.

Michaela dominerade den kvinnliga stavtävlingen från sitt första hopp. 4.10m i första följdes av 4.30m i andra försöket. Därefter klarade hon även fina 4.45m i sitt tredje försök innan 4.55m blev för mycket. Som sagt en rolig öppning av innesäsongen.

I den manliga tävlingen höjde William Asker sitt inomhuspers från 4.88m ändå upp till 5.10m! Därefter testade han även 5.20m. Det kommer säkert inom kort även det! Felix Steene gjorde debut i ÖIS-dräkt och klarade 4.60m. Även Felix är född 2004 liksom William. 47-åriga fenomenet Oscar Janson från Ullevi vann tävlingen på mäktiga 5.15m. Nytt världsrekord för veteraner M45!

Vi gladdes också åt Engla Nilssons höjdseger på storfina 1.74m! Inomhuspers med hela 6 cm och faktiskt även en cm över utomhusperset.

Jättekul att notera att Vendela Corswant är tillbaks på banan igen, men nu som trestegshoppare! 11.91m var en höjning av ett nästan 10-årigt inomhuspers med närmare halvmetern. Än mer sensationellt var rapporten om ett knappt övertramp på ca 12.50m. En spännande fortsättning väntar. Med 1.83m i höjd så besitter hon definitivt spänst även för långa trestegshopp.

Komplett resultatlista

En mallig duo efter väl genomförd höjdtävling!