Stark femteplats på nytt årsbästa för Emma

Emma gjorde sin tionde raka final i ett internationellt utomhusmästerskap i Moskva. Hennes slutliga femteplats var verkligen en toppinsats. Hennes nya årsbästanotering 1.97m var än starkare med tanke på de hälsenebekymmer hon dragits med senaste tiden.

.
Ingångshöjden var satt till närmast vansinniga 1.89m! År från år skärper man höjningsschemat och det känns som man bara vill raska undan tävlingen så snabbt som bara möjligt. Flera av tjejerna tvingades nu gått in på en höjd endast ett par centimeter under sina personrekord vilket sannerligen inte är positivt för resultatnivån.
.
Emma hade dock inga problem med ingångshöjden. Andra höjd var 1.93m(!) och här rev hon sitt första försök. I det andra klarade hon dock med en lätt touch på ribban.
.
Sedan 1.97m som tredje höjd i tävlingen, vilket alltså var två cm över Emmas årsbästanotering. I sitt andra försök lyckades hon slingra sig över ribban och det kändes som om hon därmed fick ut sitt maximum för dagen. Åtminstone ett skapligt försök på två meter, men inte riktigt nära.
Hade hon inte haft rivningar på 1.93m och 1.97m så hade hon fått dela bronset med Ruth Beitia och förhandsfavoriten Chicerova som var skyhögt över 2.00m men klackade ner ribban i slutskedet.
.
.
Sammantaget är det bara att lyfta på kepsen för våra två VM-deltagare, Emma och Alhaji, som bägge gick till final och noterade nya årsbästan med 1.97m (5:a) respektive 5.65m (9:a).
.
På hemmaplan noterar vi goda insatser inför kommande SM-tävlingar av Mattias Ström och Felix Francois. De tävlade vid Norway Games på Bislett och noterade fina 15.87m (tresteg) och 47.76 (400m).