Terräng-SM i Umeå till helgen!

Nuförtiden går verkligen säsongerna i varandra. Samtidigt som VM i Doha avgörs har de flesta redan inlett höstens grundträning på hemmaplan. Det återstår dock ett SM innan säsongen 2019 kan läggas till handlingarna. Det är SM i terränglöpning som avgörs i Umeå helgen den 12-13 oktober.

SM-tävlingar i Norrland innebär lägre deltagarantal, huvudsakligen beroende på högre reskostnader.
ÖIS har denna gång en liten trupp bestående av endast fem aktiva: Det är fyra kvinnliga seniorer kompletterade av Philip Frick som tävlar i P15-klassen.

Sara Holmgren, Johanna Larsson, Hanna Michaelsson och Jennifer Acklund är anmälda på såväl korta (4km) som långa (8km) banan.
Speciellt intressant är Sara Holmgrens start. Hon har dragits med en del skadeproblem och endast gjort en enda start viket var ett tiokilometerslopp i Berlin 3/8 då hon noterade fina 35.01. Vi hoppas på en plats topp sex på kanske främst långa banan. Johanna Larsson har lyckats rada upp tre sjundeplatser vid årets SM-tävlingar hittills (halvmara, 5000m och 10000m) så nu hoppas vi på ett snäpp bättre. Vårt lag på långa banan förefaller också mycket konkurrenskraftigt.

Philip Frick vann sensationellt Ungdoms-SM på hinder i Trollhättan. Nu får vi ett bevis på hur löpstyrkan utvecklats i år.

Tävlingens hemsida med tidsprogram, startlistor med mera.

Trångt på pallen vid Terräng-DM i Kungälv. Sara Holmgren tog en klar seger med Jennifer Acklund som trea.

 

Philip Frick på väg mot USM-seger på 1500m hinder i ett regnigt Trollhättan.

 

Johanna Larsson har all anledning att vara glad efter ett kanonlopp på halvmaran i Köpenhamn! Personrekordet sänktes till 1.16.47.

 

 

Tävlingens hemsida