Trea i årets SM-pokal!

SM-pokalen är ett relativt nytt koncept som instiftades 2018 och korar årets bästa SM-förening. De sex främsta i alla SM-tävlingar för seniorer, juniorer och ungdomar ute och inne samlar poäng enligt poängfördelningen 7, 5, 4, 3, 2, 1 och högst poäng och efter sista SM-tävlingen vinner. Poängen är viktad vilket innebär full poäng för seniorer, 19-22 år poäng x 0.75, 17 år poäng x 0.5 och 15-16 år poäng x 0.25.

Premiäråret 2018 placerade vi oss som sjua, en placering vi upprepade året efter. 2020 avancerade vi till en fin fjärdeplats. Ifjol avancerade vi till en hedrande tredje plats efter Hässelby SK och Malmö AI. Efter det avslutande terräng-SM står det nu klart att vi placerar oss som trea även 2022. Hässelby vann åter, denna gång med Tureberg som tvåa. Givetvis extra roligt att vi åter tvålade till Ullevi (femma) och blev bäst i stan!

Här är den kompletta listan för SM-pokalen.

Men allt är inte frid och fröjd! Det är ytterst plågsamt att tvingas konstatera att vi detta år tar stryk av Ullevi i Castorama… Vi lyckades inte mobilisera alla våra främsta krafter och nu tvingas vi se Björn Mårtensson gå omkring och smila över triumfen! Ullevi femma och vi endast sjua.

Lagtävlingen Castorama 2022

Här krävs krafttag inför kommande år. Castorama måste ha högsta prioritet över trams som OS, VM och Diamond League.

Tillförordnade klubbchefen Carbe tar förlusten mot Ullevi i Castorama på största allvar!