Tredje raka seriesegern!

Tredje raka seriesegern för vårt kvinnliga serielag är ett faktum! Efter relativt lätta triumfer i division 3 2016 och division 2 ifjol så hade vi bespetsat oss på ett betydligt tuffare motstånd i ”Ettan”. Och det blev det också, åtminstone inledningsvis. Halvvägs in i matchen ledde till och med IFK Lund över oss med Ymer hack i häl.

Sedan satte vi in en stöt med tre raka grensegrar och seglade ifrån i poängtabellen. Slutpoängen kom att skrivas till hela 88 vilket innebar en marginal på 15 poäng till tvåan Lund och 14 till trean Ymer. Det var en imponerande uppvisning av våra tjejer från början till slut! Favoriterna tog hem sina grenar och i våra mer osäkra grenar kom det många överraskningar.

Låt oss titta igenom laginsatsen gren för gren förstärkt av Bodil Meijers fina bilder:

100m:  Rebecca Strand löpte in på andraplats med 12.37, endast två hundradelar över sin personrekord. Ymers Svenska juniormästarinna Emelie Rantzow var inget att göra åt.

200m:  Hedda Tellow missade USM på grund av halsfluss. Man var lite osäker på hennes status då hon missat mycket träning men hon tog hem 4 starka poäng (=tredjeplatsen) efter 26.52. Rantzow tog sin andra fullpoängare för Ymer.

400m:  Judith Wagersten var kanske inte helt bekväm vid tanken på 400 meter. men precis som vi misstänkte visade hon imponerande löpstyrka. Åhus Selma Jönsson var storfavorit efter segern vid USM på sträckan i F16. Hon var först in på upploppet men sedan kämpade sig Judith förbi och fällde sig över mållinjen på 60.01!

Judith Wagersten tog en stark dubbelseger i Lerum. Först längd och strax därefter även 400 meter!

800m:  Frida Kristiansson stod i en viss särklass på sträckan och ledde från första steget. Efter 70 sek på förstavarvet körde hon det andra på 68½ och vann på 2.18.73 och en femsekunders marginal till tvåan.

”Inga problem alls” berättar Frida för lagledare Midde efter det första av dagens två lopp.

1500m: Nina Persson kopierade Frida lopp och ångade på i täten från steg ett. Skillnaden var dock att en ung tjej från Falkenberg bet sig fast i hennes bakhasor. Hon kunde dock inte hota på upploppet utan Nina plockade en sexpoängare på 4.47.15.

Vi vann alla löpsträckor 400 meter och längre. Nina ledde 1500m från första till sista steg.

5000m: Frida Kristiansson är en av de tuffaste aktiva vi har i klubben! Efter att ha gått i mål som segrare på 800 meter hade hon bara en kvarts vila innan det var dags för 5000m. Här var han faktiskt än mer överlägsen och varvade alla sina motståndare minst två gånger… Hon såg totalt oberörd ut och segertiden 17.06 skvallrar om att formen är på topp inför SM. De senaste två åren har det strulat på 3000m hinder just på SM, men nu sätter jag en slant (en Crona?) på att hon kommer att stå på pallen!

Häck 100m och Häck 400m: Sandra Jonsson fick göra debut på 400 meter häck efter sitt kanonlopp på 300m häck vid USM. 400m häck är en ytterst knepig distans där stegrytmen kan ställa till åtskilligt med bekymmer. Då det dessutom blåste en hel del så blev det en hel del trippande och ”tjyvstopp” på vägen. Trots detta presterade hon 67 sekunder och det kan bli många, många sekunder bättre med lite rutin på sträckan. Senare på dagen gjorde hon också sitt första lopp på seniorhäckarna (84 cm) på den korta distansen. Också här lite orutin men hon löste det bra och samlade ihop 4 + 3 poäng åt laget!

Första loppet på seniorhäckarna för Sandra!

1500m hinder:  Emma Dahl hade brutit två hinderlopp tidigare i år och man var kanske lite osäker på hennes status. I Lerum sprang man dock 1500m istället för dubbla distansen och nu såg det hur stabilt ut som helst. 4.59 trots att hon mer eller mindre saknade motstånd och framförallt såg hon helt fräsch när hon passerade mållinjen.

Emma dominerade stort på hinder och kan överraska i Eskilstuna nästa helg!

Höjd: Alexandra Schill fick hoppa in i höjdhopp, en gren som hon inte tävlat i det senaste året. Hon hoppade dock hur stabilt som helst i duggregnet och tog sig slutligen över 1.55m med lätt darr på ribban. Det gav fyra goda pinnar till Sällskapet.

Alexandra fixade höjdhoppet utan några som helst bekymmer.

Stavhopp: Malin Dahlström behövde bara göra ett endaste hopp (3.70m) för att säkra sin fullpoängare. Det var lite visset väder vid det här laget med ett lätt duggregn så hon nöjde sig med det. Malin har ju haft en del skadebekymmer och nu håller vi tummarna för att hon känner sig frisk och pigg till SM.

Iförd tejp och långbrallor fixade Malin en säker fullpoängare i stavhoppet.

Längd:  Judith Wagersten vann som redan nämnts 400 meter, men då hade hon redan tidigare hunnit med att triumfera även i längdhopp. Efter ett par inledande övertramp drog hon till med hela 5.53m trots avstamp just innan plankan. Sedan gjorde hon även 5.54 i lite för stark vind. Judith blev alltså dubbelsegrare på Stonehill, liksom Frida Kristiansson. 24 poäng på dessa bägge tjejer alltså!

Tresteg: Rebecka Abrahamsson hoppade FGP på Vallen lördag kväll (13.05m!) och nöjde sig med 2 hopp i Lerum. 12.45m var dock ett resultat som ingen av konkurrenterna ens kunde drömma om och segermarginalen skrevs till dryga metern.

Midde räknar poäng så det knakar under styrelsemedlem Fischers vakande öga.

Kula: Michaela Meijer gjorde sin tävlingsdebut 2018! Tyvärr inte i stav men väl i kula där hon hade en centimeterstrid med USM-segrarinnan i längdhopp, Tilde Johansson. Bägge stötte 9.70m men Michaela hade en bättre andrastöt och tog därmed fjärdeplats och 3 poäng

Michaela i kulringen

Diskus: Linnea Helgegren hade bara 27 meter i senaste tävlingen, men när det väl var seriematch så plockade hon fram sin bästa form och slog nytt personrekord med 30.08m! Det gav en överraskande tredjeplats och framförallt besegrade hon Lunds representant med ett par decimeter. Efter det tog vi ett bestämt grepp om lagtävlingen.

Slägga:  Malin Fors kom till ÖIS från Lekeryd-Svarttorp och gjorde nu sin första tävling i ÖIS-linne. Hon demonstrerade en fin teknik och kom femma på 32.37. Malin kan bli en tillgång även i Castorama i höst.

Våra kastare gjorde väl ifrån sig.

 

Spjut: Judith Sjöman har en mångkampsbakgrund och vet hur man kastar spjut. Men inte hade vi trott på en andraplats i grenen, det var verkligen en överraskning.

Judith fick också ta sistasträckan i stafett och fullbordade lagsegern!

Stafett 4x100m: Efter en blixtrande förstasträcka av Rebecca Strand var det egentligen aldrig något snack om segern trots att vi sparade Sandra Jonsson och Malin Dahlström. Unga Sofie Hammarström sprang en utmärkt andrasträcka och sedan fullbordade Hedda Tellow och Judith Sjöman triumfen! Blygsam segertid efter säkerhetsväxlingar och tilltagande regn.

Lagledare Carbe svingar segerpokalen efter fullbordad triumf! Lag-SM nästa!

Efter denna klara seger så funderar man givetvis på vad vi duger till i nästa års Lag-SMkval. Det är mycket möjligt att dagens uppställning kan ta sig till finalen, men vill vi konkurrera om medaljerna så behövs det nog 2-3 förstärkningar. Det är inte mycket som saknas…

Resultatlista division 1 Götaland 19/8


Bodils fotofullträff! Rebecca exploderar ur blocket i stafetten…