Bragden i Rom!

Visst har Carl Bengtström stått på pallen vid internationella mästerskap tidigare. Men då på 400 meter utan häckar och vid inomhusmästerskap. Att ta medalj utomhus väger trots allt väldigt mycket tyngre och i Rom fick Carl stiga upp på prispallen i sällskap med världsrekordhållaren Karsten Warholm.

Konkurrensen var stenhård. Det syntes redan i semi där Carl fick jobba rejält på upploppet för att bärga finalplatsen. Ytterbana i finalen med Warholm innanför, det kunde stressa. Men Bengström svarade för ett perfekt avvägt lopp och spurtade till sig bronsmedaljen närmast bakom Italienaren. Detta trots ett islag på sista häcken som dock inte störde märkbart. Vi hade hoppats på att Wallenlinds distriktsrekord på 48.35 skulle ryka men nu slogs till och med Sven Nylanders klassiska svenska rekord från OS-finalen 1996!

Carl kom till ÖIS redan som nioåring och hans tränare Erik Olsson var inte mycket äldre när han började. Det gör det hela än lite större! I vår klubb kan man gå hela vägen… Och bägge föräldrarna Bengtström är höggradigt aktiva i Sällskapet. Stort stort grattis till Carl och alla inblandade.

Men Carl får allt dela med sig lite av Bragdguldet från Rom då det var andra ÖIS-are som glänste. Wilma Nielsens insats på 800 meter var helt fenomenal. Hon tog sig vidare från försöksheatet via nya personbästat 2.01.82. I semifinalen blev det verkligen åka av då storfavoriten Kellie Hodgkinsson la in högsta växeln. Wilma la sig sist inne vid sargen och sprang kortaste vägen. Hon släppte aldrig kontakten och kämpade om placeringarna in på mållinjen. Resultatet blev en ytterligare kraftig sänkning av personbästa och klubbrekord ner till högklassiga 2.00.86!

Dubbla personrekord när det gällde som allra mest!

Lisa Lilja kopierade Wilmas prestation och svarade för sitt livs två snabbaste 400m-lopp. I försöket gjorde hon en mäktig satsning och sänkte sitt person- och klubbrekord från 52.73 ner till 52.18 sek! Dessutom innebar det att hon pressade Ann  Larssons klassiga distriktsrekord på 52.42 sek.från 1973. Hon kämpade bra även i semi (52.55) även om en finalplats var en bit borta.
Som avslutning på en grym tävlingsvecka sprang hon förstasträckan i det stafettlag som slog svenskt rekord på 4×400 meter med 3.29.84!

Lisa längst till vänster jublar över det nya svenska rekordet på 4×400 meter. Hennes inofficiella sträcktid på startsträckan var 52.07 sek.

Maja Nilsson har kämpat sig till tillbaks efter sin svåra knäskada och i Rom lyckades hon ta sig till ännu en mästerskapsfinal. Detta skedde via 1.89m i kvaltävlingen. I finalen klarade hon ingångshöjden 1.86m innan det tog stopp på 1.90m. Hon har jobbat sig igenom hundratals, kanske rent av tusentals, timmar av rehabträning och förtjänar den största aktning.

En nöjd Maja efter avklarad kvaltävling.

Gabriel Wallmark har haft stora framgångar på juniormästerskapen. Nu var det dags för det första seniormästerskap. Han kom ifrån det med äran i behåll efter att satt nytt årsbästa med 16.14m. Kanske hade han ett par decimeter till i kroppen, det kändes så. Nästa gång blir det final, han fick ovärderlig mästerskapsrutin i Rom.

Gabriel satte årsbästa i sitt första seniormästerskap.

Vår otursman var Kalle Wållgren som tvingades bryta sitt försök på långa häcken efter en känning i baksidan. Det verkade inte alltför allvarligt då han gick av banan för egen maskin. Naturligtvis oerhört tråkigt för Kalle som var i fin form. Han gick dessutom miste om den långa stafetten. Där sprang däremot Marcus Tornée. Utan Carl Bengtström och William Trulsson hade laget ingen riktig finalchans, men kämpade väl ändå.

Marcus sprang andra sträckan på 4×400 meter.

Men det var inte bara i Rom som det slog rekord. Johanna Larsson sprang 10.000m på Stockholms Stadion igår kväll. Resultatet var att hon sänkte sitt klubbrekord ner under 34 minuter, närmare bestämt 33.54.38! Även Desirée Lilliehöök dunderpersade med minuten 35.57.82.

Chris Gray reste till Watford, England och sprang 1500 meter på utmärkta 3.52.89. Angelica Strandberg var med på resan och persade på 3000m hinder med 10.26.33.

Johann (tv) och Desirée (th) sprang snabbare än någonsin på Sthlms Stadion.