Grattis Midde!

Som Ni kanske noterat så har såväl Midde som Andy saknats i Friidrottens Hus den gångna veckan.

Orsaken är den att familjen Senorski, inklusive sönerna Erik och Carl har tillbringat densamma på Playitas, Fuerteventura. Man har firat Middes relativt jämna födelsedag tillsammans. Damers ålder skall man ju inte som bekant in tala om men hon är född 1957, så kan ni räkna lite själva.

Midde och Andy med Maria Larsson vid Terräng-EM 2014

Hennes dopnamn är Marie-Louise men det används ytterst sällan idag. Från början var hon basketspelare av landslagsklass. Hon fick stipendie på ett amerikanskt universitet. Där var det en suspekt friidrottstränare vid namn Andy som noterade hennes styrka som terränglöpare och lurade över henne till friidrotten. Nämnde tränare var uppenbarligen mycket efterhängsen och enträgen då de så småningom gifte sig och flyttade hem till Göteborg.

Sedan följde en mycket framgångsrik karriär som kom en innehålla ett drygt dussin svenska mästerskapstecken, sju svenska rekord, mängder av landskamper och internationella mästerskap.
Mitt personligen absolut starkaste minne av Midde var EM-finalen på 10.000m i Split 1990. Det var en mycket varm dag, men Midde gjorde en stentuff satsning. Hon gick loss från övriga fältet tidigt och höll på att springa hem en sensationell EM-titel. Med bara ett drygt varav kvar lyckades dock en trio komma ikapp henne och hon fick nöja sig med den försmädliga fjärdeplatsen. Samma år satte hon ett svenskt rekord på sträckan som kom att stå i ett drygt kvartssekel till dess att Sara Lahti slog det vid OS ifjol.

Midde och Andreas Åkesson på Skatås

Hon började sin karriär som banlöpare och avslutade den som maratonlöpare. Som sådan tog hon sin största seger vid Chicago Marathon 1991. Vid OS i Los Angeles kom hon på 18:e plats. Hon har också vunnit Göteborgsvarvet fyra gånger, fler än någon annan kvinna gjort. Som friidrottare har hon tävlat för IK Vikingen, Mölndals AIK och Hässelby SK.

Idag bildar hon en sällsynt slagkraftig tränarduo i vår förening tillsammans med maken Andy. Vi ser fram emot en högintressant tävlingssäsong för deras träningsgrupp.

60 år är ingen ålder att tala om och vi ser fram emot många ljuvliga friidrottsår tillsammans!

Stort Grattis några dagar i efterskott!

Den klassiska EM-finalen på 10000m i Split 1990

 

Ett gäng Varvssegrare vid det 30:e jubileumsVarvet

 

Häckförflyttning vid Junior-EM i Tammerfors