Massor med kanonresultat!

Våra tre deltagare vid Lag-EM i Rumänien gjorde starka insatser. Först och främst vill jag lyfta fram Rebecka Abrahamsson som slog till med nya stiliga personrekordet 13.63m i tresteg. Efter två lite svagare tävlingsinsatser med resultat strax under 13 meter var man kanske inte riktigt beredd på ett sådan resultat. Hon slog till redan i första omgången och nådde en fin fjärdeplats i det 12 personer/lag starka fältet. Resultatet innebar också en höjning av hennes eget klubbrekord från ifjol med sju centimeter.

Även Maja Nilsson hade ett litet frågetecken efter sitt namn då hon avstod FGP i Sollentuna med en skadekänning. Men nu syntes ingen av detta och hon tog sitt smärtfritt över 1.90m. Sedan gav hon sig på OS-kvalgränsen 1.96m och hade åtminstone ett skapligt försök. Hon tog en tredjeplats och tio poäng åt Sverige.

Carl Bengtström sprang ett betydligt mer rytmiskt häcklopp än i senast och tog en fjärdeplats på 50.11 på långhäcken. Världslöparen Mägi stod i viss särklass men sedan var det desto jämnare och Carl var inte långt ifrån andraplatsen (49.90 sek).

En annan som försökte på OS-kvalgränsen i helgen var Melker Svärd-Jacobsson. Han tävlade i Tyska Zweibrücken. Efter att ha klarat 5.40m i första och nya årsbästat 5.60m i andra försökte han på 5.80m. Jag har inga uppgifter om han var nära att klara men 5.60m tyder ju på att formkurvan pekar åt rätt håll för Melker.

Melker jagar ett 5.80-hopp!

På Slottsskogsvallen var det stekhett på lördagen och perfekta förhållanden för sprint och hopp. Två som verkligen utnyttjade detta var Anders Pihlblad och Jonatan Hirsh. Pihlblad värme upp med ett medvindslopp (+4.4 m/sek) på 100m på 10.59! Men det var på 200m som han verkligen vecklade ut benen… I en godkänd vind på +1.1 m/sek susade han in på lysande 21.10 sek! Nytt svenskt årsbästa i grenen och bara tiondelen från Michael Fredriksson uråldriga klubbrekord (21.00 sek).

Jonatan Hirshs personrekord i längd (7.39m) hade nästan två år på nacken och sattes i samma grop på Vallen som man nu hoppade. I den fjärde hoppomgången stämde allt och han seglade iväg hela 7.51m! Dock i för stark medvind (+3.5 m/sek). Efter ett tramp i femte återstod endast en chans. Han tog denna och gjorde hela 7.47m med en godkänd notering på +1.6 m/sek!
Även Artur Engström gjorde en av sina bästa tävlingar någonsin med 7.23m.

Anders Pihlblad satte nytt svenskt årsbästa på 200m med 21.10 på Kvilles Vårtävling.

På långhäck gjordes utmärkta insatser av en trio ÖIS-are. Gustav Karlsson säsongsdebuterade med utmärkta 53.43 efter en del skadebekymmer senaste tiden. Inte långt efter kom Samuel Wiik på 53.91 sek, hans bästa tid på tre år. Felix Larsen Nilsson vann B-finalen på nya personrekordet 56.21 sek.

Cajsa Augustsson testade denna gång på ”långdistans” och vann 200 meter på 25.63 sek.

På söndagen var det sedan dags för kvaltävling i Kraftmätningen där vi mötte IFK Göteborg (två lag) och IF Kville. Det blev en härlig tävlingsdag med humöret i topp bland de tävlande, ledare och föräldrar. Inte ens ett kraftigt regnväder strax efter lunch lyckades kyla ner humöret.

I lagtävlingen kom vi tvåa efter IFK Göteborg (Vita Laget) som har ett riktigt kanonlag i år. Men våra ungdomar slog personrekord i var och annan gren. Inte helt oväntat var det Daniel Otterdahl som utmärkte sig mest. I längdhopp slog han nytt klubbrekord för P14 med hela 6.12m. Än mer överraskade han på 80m häck. Här hakade han på suveränen Hugo Kündig från IFK och sprang på fenomenala 11.62 sek! Inte alltför långt ifrån Kristian Weetoms klassiska klubbrekord på 11.46 från 1988.

Jonas Ellison passerade femmetersgränsen med nio cm marginal!

En som verkligen överträffade sig var 08-an Ylva Magnusson-Debray. Hon körde alla grenarna och framför allt hennes hoppresultat imponerade. Höjdhopp har hon tränat två gånger och nu hoppade hon hela 1.46m! Ännu högre hoppade Emma Wendel som vann på 1.50m. Emma har spelat handboll hela vintern men visade inga tecken på oträning.

Ylva växlar över till Daniel i stafett 6×200 meter.

Killarnas spjutkastning var också en toppgren. Ove Hagström (35.27m), Daniel Otterdahl (32.60m) och Ivan Fredberg (30.92m) dominerade tävlingen.

Lagledarna Judith Wagersten och Glenn Johansson var överallt och hejade på våra ungdomar. Efteråt var de helnöjda med dagen och med all säkerhet också ganska så utmattade!

Resultatlistan från Kraftmätningen

7.47 / 7.51w för Jonatan Hirsh på Vallen i lördags!