ÖIS storslagna vinnare i seriematchen!

Det  har varit en lång och spänd väntan sedan den första av två seriematcher avgjordes i Habo i början av sommaren. I lördags skulle det avgöras om det blev ÖIS eller MAI som slutade som segrare i division 3. Och även om det senare visade sig att både ÖIS och MAI kom att avancera till division 2 så var det väldigt viktigt för oss att vinna serien!
.
Vi kom till Påskbergsvallen i Varberg på lördagsförmiddagen med ett försprång på 2,5p så allt var långt ifrån avgjort. MAI var grymt revanchsugna. De andra lagen hade inte speciellt mycket att säga till om utan krigade i en egen division om vem som skulle bli 3a i serien.
.
Det hela började med en ny superduell mellan ÖIS Felix Francois och MAI:s supertalang Austin Hamilton. Tyvärr upprepade sig historien från Habo, att Austin slutade knappt före Felix. Då gällde det 200m. Nu gällde halva distansen och det skiljde bara 1 hundradel mellan dem. 11.05 mot 11.06s!
.


.
Men sedan handlade det nästan bara om ÖIS. Jonathan Carbe defilerade hem sitt 400m häcklopp och joggade in på 54.27s. Nyförvärvet i slägga, Alexander Messer gjorde vad han skulle och roterade hem en enkel seger i slägga på 42.19m. Detta var Alex första tävling på 3 år!!
.


.

Segrar fick vi också genom den flygande revisorn Deniz Mashid som flög över 4.50m i stav ochFelix Francois som i elegant stil, utan att förta sig vann 400m på 49.82s. Även löparduon Robin Lindgren och Carl Senorski var fullständigt överlägsa på 1500m och 3000m hinder. Tiderna för de båda duracellkaninerna blev 4.12 för Robin och 9.55 för Carl.
.


.

Daniel Lennartsson tog en andraplats i längd på resultatet 6.99m, slagen av UVM-finalisten Thobias Nilsson Montler på 7.19m. Emil Svensson som inte förmår hoppa höjd ännu gick in och knep andraplatsen i kula efter en viss Gardenkrans från MAI. Emils resultat skrevs till 12.32m.
.

.
6 segrar och 3 andraplatser när bara en gren återstod, nämligen svensk stafett där man springer 100-200-300-400m. ÖIS ställde upp med den starka kvartetten Wahlqvist-Lennartsson-Francois-Carbe. Alla som var i Habo minns hur stafetten slutade där, då ÖIS förlorade med bara 2 tusendelar över Malmö. Men efter den svenska stafetten var ordningen återställd och Carbe fick fick föra pinnen i mål som segrare.
.
ÖIS vann totalt med hela 6,5p över Malmö!

Emma Green Tregaro var nere i Tyska Eberstadt och hoppade 1.91m i höjd i inte allt för optimala förhållanden. Regn och hala banor försämrade resultatet en aning.

Text: Erik Olsson
Bild: Yannick Tregaro