Para-VM, Varvet och Nordiska i helgen

Vi har en fullmatad friidrottshelg framför oss. Mest långväga tävlande blir Olof Ryberg som reser ända till Kobe, Japan för att hoppa längd vid Para-VM. Olof generalrepeterade med 6.25m vid Kvilles Vårtävling och har säkerligen siktet inställt bortåt 6.50m. En stark insats vid VM kan också öppna vägen för ett deltagande vid Paralympics som avgörs i Paris veckorna efter ”vanliga” OS.

På hemmaplan handlar det givetvis om GöteborgsVarvet där vi i skrivande stund delar ut nummerlappar så det visslar om det i Friidrottens Hus. Ett gäng ÖIS-are springer halvmaran på lördag. Vårt starkaste kort är Johanna Larsson som mycket väl kan ta en Topp-Tioplacering i damklassen. Hon har för övrigt redan ingått i det ÖIS-lag som vann StafettVarvet i onsdags.

Tjejerna som vann StafettVarvet och grabbarna som kom trea.

Dessutom avgörs Nordiska Mästerskapen i Malmö i helgen. 2024 är sannerligen ett mästerskapstätt år! I den svenska truppen ingår ett jämnt dussin ÖIS-are enligt följande:

Lisa Lilja   400m
Maja Nilsson   Höjd
Engla Nilsson   Höjd
Rebecka Abrahamsson   Tresteg
Marcus Tornée   400m
Awet Mengsteab   5000m
Karl Wållgren   400m Häck
Samuel Wiik   400m Häck
William Asker   Stav
Gabriel Wallmark   Tresteg
Lukas Edqvist   Tresteg
Leo Zikovic   Kula
Samt eventuellt en eller annan stafettsträcka…

Många minst sagt intressanta starter.

Awet Mengsteab, just hemkommen från USA, gör sin första tävlingsstart för året.

För första gången  möts Nilssonstöserna Maja och Engla i höjdhopp. Maja har redan hunnit hoppa 1.90m medan Engla gör utomhusdebut. Personbästat 1.86m sattes vid Junior-EM ifjol.

Marcus Tornée vann 300m i Schweiz i förra veckan på 33.57. Det talar för en rejäl attack emot personbästa på 400m (47.02) i Malmö.

Ingen Bengtström på långhäck, men väl den ståtliga duon Wållgren & Wiik!

Mer information på tävlingens hemsida.

Awet springer 5000m i säsongsdebuten.

Engla öppnar utesäsongen till helgen.