22:a Kortbanehoppningen tisdag!

Tisdag 8 januari är det dags för den 22:a upplagan av den klassiska Kortbanehoppningen i tresteg. Tävlingsstart kl 17.30.

Det som skiljer från en vanlig trestegstävling är dels att ansatslängden är begränsad till 20 meter med hoppzon, dels att man hoppar till egenhändigt utvald musik i hög volym!

I skrivande stund är 12 stycken deltagare anmälda men det kan säkerligen ramla in ytterligare någon eller några.

Alla är hjärtligt välkomna till Friidrottens Hus! Tävlande, funktionärer och åskådare. Det brukar alltid bli en bra stämning vid denna säsongsupptakt.
Fjolårsmästaren på manliga sidan, Tobias Carlryd, är tillbaks för att försöka försvara sin titel. Däremot saknas Rebecka Abrahamsson som vann damklassen ifjol.

Tävlingens hemsida

Christian Olsson är innehavare av tävlingsrekordet för män med 16.07m.

 

Khaddi Sagnia har rekordet för kvinnor med 13.52m sedan 2012.

 

Det här gänget kommer inte delta i Kortbanehoppningen (trots att en av dem är svensk mästare i tresteg…). Däremot har de varit på kurs i Varberg den gångna helgen. Man genomgår SFIF:s Ungdomstränarutbildning 14-17 år för att ytterligare vässa sin redan tidigare sylvassa kompetens! Fr v: Kristian Weetom, Glenn OLW Johansson, Nicklas Woodbridge, Erik Hagström och Jenny Svantesson-Wester.

På söndag är det dags för UDM 13-17 år i Friidrottens Hus. Har Ni inte anmält så är det mycket hög tid att göra detta nu!

Anmäl här eller skicka ett mail till kansliet.