Wagersten och Carlryd imponerade på Kortbanehoppningen! (uppdaterad med filmer på vinnarhoppen)

Den 22:a upplagan av Kortbanehoppningen bjöd som så många gånger förr på högklassig hoppning. Detta trots lite tunnare startfält på grund av att tävlingen kolliderade med olika träningsläger.
På damsidan fick vi se en centimeterstrid emellan Hanna Gille och Judith Wagersten. Wagerstens öppningshopp på 11.80m överträffades av Hannas 11.81m och 11.96m. Judith närmade sig med 11.93m i femte och så blev det sista hoppet helt avgörande…

Här visade Judith åter prov på sina goda tävlingsnerver och klämde i med 12.02m! Hennes livs första tolvmetershopp, visserligen med hoppzon men ändå!

I herrklassen demonstrerade fjolårssegraren Tobias Carlryd eftertryckligt att han utvecklats rejält. Ifjol hoppade han 14.36m och nu öppnade han med 14.54m-14.57m-14.63m. Efter ett avbrutet hopp fick han så till en träff i femte omgången och seglade iväg hela 14.91m! Härmed överträffade han sitt personrekord i ”vanlig hoppning” med 11 cm. Framförallt var det ett klart besked att det första femtonmetershoppet inte är långt borta.


Också Ulleviduon Gustaf Bålström och Markus Lundborg visade prov på utmärkt hoppteknik. Gustaf kom tvåa på 14.51m och hade även ett betydligt längre hopp med knappt övertramp. Markus hade en serie 14-metershopp (14.14m som längst) men fick överraskande se sig besegrad av en Victor Koch i toppform. Denne studsade iväg hela 14.19m och följde upp med 14.09m. Victor har ju haft sprint som huvudinriktning men den här insatsen talar för lite mer tresteg framöver.

Stort tack till Hans Ekdahl som ställer upp med en högklassig Ljudanläggning år efter år!

Resultatlista Kortbanehoppning

Victor hoppade bättre än någonsin! Bilden från ett tidigare framträdande i Växjö

 

Judith Wagersten plockade hem segern i sitt allra sista hopp!