24:an glödhet på alla vis!

Den 24:e upplagan av Världsungdomsspelen blev helt enkel underbar! För det första prickade vi in ett verkligt högtryck vädermässigt med 20-25 grader och inte en regndroppe.

Med rekorddeltagande 8.700 starter fruktade vi att tidsprogrammet skulle vara ogenomförbart, men med undantag för lite avslutande krångel med startutrustningen söndag kväll så handlade det om max 5-10 minuters förseningar helgen igenom.

Tilde Johansson demonstrerade eftertryckligt att hon gått fram en hel klass i år.

Idrottsligt staplades höjdpunkterna på varandra! Helgens namn var naturligtvis Tilde Johansson efter hennes mäktiga 6.72m i längdhopp – VM-kval och tangerat svenskt juniorrekord. Ett övertramp mätte 6.88m i effektiv hopplängd och skvallrade om att det alls icke handlade om någon enstaka fullträff. Hon följde upp på söndagen med ett svenskt årsbästa på 100m häck på söndagen (13.38 sek).

4.80m var sannerligen inte långt borta…

Michaela Meijer slog svenskt rekord på Världsungdomsspelen 2017 och lyckades så när göra det igen! Efter avverkade 4.70m var hon riktigt nära även på 4.80m i sitt andra försök. Av det här att döma lär svenska rekordet kunna skifta ägare några gånger till framöver.

Norrmännen Guttormsen (bilden) och Lillefosse kommer bjuda Duplantis hårt motstånd i framtiden!

Norrmannen Sondre Guttormsen körde en solouppvisning i manligt stavhopp söndag kväll. Han seglade över 5.65m i elegant stil och det lär snart handla om höjder över 5.80m för den unge norrmannen.

Melwin var ÄCKLIGT nära att klara 2.06m i tredje försöket…

Melwin Lycke Holm slog tävlingsrekord för tredje året och tredje åldersklassen i rad. Men segerresultatet 2.02m var ytterligt nära att skrivas till 2.06m istället. Hans tredje rivning var något av det allra knappaste man sett…

Göte Lindblad poserar med årets stipendiater: Claudia Payton (Ullevi FK) och Arvid Mägi Theorin (IF Kville).

 

Kiplesund har gjort både sitt första sjumetershopp och sitt första åttametershopp på Ullevi! Kommer han hit fler gånger?

Norrmannen Ingar Kiplesund sällade sig till åttametersklubben med ett hopp på prick 8.00m! Bara två futtiga cm från Flögstads 46 år gamla norska rekord. Speciellt roligt var att det var just på Ullevi som Ingar också gjorde sitt livs första sjumetershopp för några år sedan. Ingen tvekan om vilket som är hans favoritarena…

Har Carl löpstyrkan att komplettera snabbheten så kommer det gå fort på 400m häck i Borås!

Carl Bengtström imponerade med en suverän kurva på 200m P19. Personrekordet 21.20 skvallrar om att formkurvan stiger kraftigt fram emot JEM i Borås!

Mikael Ekvall från Strömstad gjorde comeback efter en tids frånvaro och sprang hem 5000m i stor stil.

Alva har klarat 4.01m i stav och William vann P15 på Ullevi med personbästa 4.08m.

Pekka Dalhöjds stipendium delades detta år ut till talangerna Alva Sundin, Täby IS, och William Asker Örgryte IS. De flankeras av Pekka son Anjin och hans tränarkollega Thomas Kyöttilä.

Malmö AI – bästa klubb på VU-spelen 2019

Pokalen tillbaks till Sverige! Efter flera års Spartadominans lyckades Malmö AI detronisera dem och plocka hem bucklan över Öresundsbron. Hässelby SK var dock endast fem poäng efter och kanske kan sikta på sin första triumf 2020?

Vid JEM i Borås dubblerar Tilde på korthäck och i längd.

Men det var Tilde som var helgens namn! På söndagen persade hon först med 13.47 i försöket och sedan svenska årsbästat 13.38 på 100 meter häck.