Vad är det för fel på Carbe?

Ja, något fel måste det onekligen vara på grabben…

När han körde en trekamp vid FGP Sollentuna häromsistens skadade han ljumsken. Sedan dess har han inte kunnat träna i stort sett någonting. Vid Lag-SM kastade han endast diskus. Dessutom har han jobbat 60-80 timmar/vecka senaste tiden med Blodomlopp och Världsungdomsspel.

Mot allmän inrådan åkte han med det Svenska Landslaget till Madeira för deltagande i Europacupen i mångkamp. Sverige har många skadade och han erbjöds en plats i laget.

Mot denna bakgrund borde han inte kommit under 12 sekunder på 100m – och så öppnar han med 10.84 sek! Visserligen i medvind +3.8 m/sek men ändå!!! I gren två hoppade han 7.05m i längdhopp, nu i motvind -1.3 m/sek. Med 1723 poäng på två gren ligger han hästlängder före sitt klubbrekord.

I tredje grenen kula noterade han 12.05m, en meter bättre än i sin rekordserie! Med tanke på att han gick ner 5 kg under VU-veckan (till 75 kg) är det med beröm godkänt.

I höjdhoppet kände han av sina skadebekymmer och hoppade endast några få hopp. 1.89m var kanske inte vad han hoppats på men efter omständigheterna godkänt.

Första dagens avslutande 400 meter avverkade han på mer än godkända 49.67 sek.

På Madeira rev han inte någon stavribba förrän på 4.00m!

Andra dagens inledande häcklopp var den gren han fruktade mest på grund av den trasiga ljumsken som belastas maximalt just på häcken. Att gårdagens medvind ersatts av en kraftig motvind gjorde inte saken bättre. Men han tog sig över samtliga tio häckar på 15.52 sekunder och nu började man på allvar tro att han skulle kunna fullfölja.

I diskus började han med ett misslyckat kast på 30.28m innan han räddade dagen med 34.06m. Inte bra men godkänt.

Stavhoppet blev en riktig plusgren då han höjde sin tidigare bästanotering två gånger om med hopp över 3.80m och 3.90m i första försöken.

Drömmen om 7.000 poäng fanns där nog, men avslutande spjut (41.91m) och 1500m (4.47.32) var inte riktigt vassa nog.

Att han över huvud taget tog sig igenom en hel tiokamp med trasiga knän, ljumskar och ömma baklår är inte något annat än en bragd!

Att han dessutom höjde sitt klubbrekord med 97 poäng från 6.795 till 6.892 gör saken än mer beundransvärd!

Den tillförordnade klubbchefen hade inledningsvis vissa problem med  att hantera det höj- och sänkbara skrivbordet på kansliet. Han löste dock problemet så småningom! Även tiokampen i Europacupen löste han på bästa sätt trots urusla fysiska förutsättningar…