Bengström klarade Junior-EM kvalet

Det märks verkligen att säsongen har kommit igång nu. Under den senaste veckan har det tävlats flitigt både på svensk och utländsk mark.

Det resultat som utmärkte sig allra mest var helt klart Carl Bengtström fantastiska lopp på 400m i Halmstad. Med 47.85 slog han inte bara den 11 år äldre och mer erfarne Nick Ekelund Arenander, han underskred också kvalgränsen till JuniorEM-19 i Grossetto trots att han har ytterligare ett år kvar i klassen. Återstår att se om Carl kan kapa ytterligare på sitt nya personliga rekord längre fram i sommar.

På tal om 400m och landslagsuppdrag så blev det i måndags officiellt att Felix Francois är uttagen att springa 400m såväl individuellt som i stafett på Lag-SM i Vaasa under midsommarhelgen.

Felix knyter näven efter loppet som säkrade LAGEM-platsen. Foto: DECA text&bild

Det var fler än Carl som presterade personliga rekord på Laxaspelen. Samuel Wiiks 54,55 på 400m häck trots att han snubblade över sista häcken imponerar och Felix Larsen Nilssons 39,53 på 300m häck likaså. För Elmer Evansson så blev det inte bara först gången över 1.60 utan också ett hopp över 1.64. Alex Apelgrim segrade i P13 i  såväl 60m (8.02) och 200m (26.67) samt tog en andraplats i längd (5.22).

Samuel Wiik gjorde en stark löpning på 400m häck. Foto: Nina Larsen

Felix på väg mot segern på 300m häck. Foto: Nina Larsen

I Stockholm genomfördes SM-milen i torsdags. Fyra ÖIS:are kom till start, Hanna Dickér, Frida Kristiansson, Johanna Larsson och Jakob Ranglin-Grissler. För Frida och Jakob blev det fina 5:e-platser i K respektive M22. Jakob sprang på fina 31.51 och hade häng på medaljplatserna. Frida var endast 8 sekunder ifrån bronset med tiden 35.51. Johanna slog personligt rekord med 38.43 vilket gav henne en 23:e plats. Hanna fick tyvärr bryta loppet.

Frida, Johanna och Jakob innan loppet. Foto: Yannick Tregaro

I finska Kuortane var det återigen dags för våra trestegshoppare Mathias Ström och Artur Engström att mötas. Den här gången var det Mathias som lyckades bäst när han fick till 15.48 i sista omgången och därmed seglade upp som trea på Sverigebästalistan. För Artur blev det 14.67.

På Bauhausgalan i Stockholm ställdes Michaela mot stora delar av världseliten. 4.40 gick felfritt för Michaela innan det tog stopp på 4.55. Det blev ändå en delad 6:e plats och bland dem besegrade fanns Nyazeelänskan Eliza Mccartney.

4.40 för Michaela på Bauhausgalan. Foto: DECA text&bild