Lysande säsongsdebut av Artur

Under den senaste veckan har det varit en stor mängd ÖIS:are i farten på tävlingsbanan i såväl när som fjärran. På hemmaplan har det varit både Sävedalsspelen och Folksam challenge. I Belgien och Holland har våra stavhoppare tampats med tuffa vindar medan Yannick och hans hoppare har fått njuta av det som saknats här i Sverige, dvs sommarvärme. Om vi ska plocka fram några guldkorn så kan vi ju börja just där, för det blev ju en lysande säsongsdebut för Artur Engström. Framförallt då i längdhoppet där han klämde i med hela 7,47. Det innebar ett personligt rekord med hela 32 cm och ett rejält kliv upp i Sverige-statistiken.

Sara persade i längdhoppet, 5.88!

I tävlingen som avgjordes i spanska Carmona blev det även ett längdpers för Sara Skogman med fina 5.88. Två dagar senare i Torremolinos var det tresteg som stod på programmet för ÖIS:arna. För Sara blev det nästan 12m (11.92) medan Judith Sjöman fick till 11.15 som sitt bästa resultat. I den manliga tävlingen blev det en tuff batalj mellan klubbkamraterna Artur Engström och Mathias Ström. Artur var vassast den här dagen och vann tävlingen 4cm före Mathias. Även här blev det ett nytt PB för Artur med fina 15.25.

 

Ström öppnade säsongen med 15.21.

Vi förflyttar oss norrut till belgiska Huizingen där stora delar av Gustafs stavgäng fanns på plats. Trots motvind så blev det 3.71 för såväl Sara Cannmo som för Fanny Berglund. Thea Wängborg Nyberg stannade på 3.51 (ett säsongsbästa hon bättrade på till 3.55 vid tävlingar på Åby igår). Kul att se att tjejerna är på gång! David Kappelin hoppade 4.93. Gänget fortsatte sedan till Rotterdam där Cannmo ökade på säsongsbästat till 3.81. Samtidigt mötte Gustaf upp Michaela för en gala i Hengelo. Tyvärr var inte vindförhållandena på topp här heller så Michaela stannade på 4.25, vilket var ett litet steg tillbaka från hennes 4.40 i Aten nyligen. Michaela får en ny chans att bättra på säsongsbästat i  Stockholm till helgen när det är dags för Bauhausgalan.

På Slottsskogsvallen avgjordes Folksam Challenge där flera av våra elitaktiva testade formen. En av dem var Felix Francois som stod för en stark insats när han presterade nästperset 47,29 på 400m. Det innebar också att han gick upp som Sverige-etta i grenen. Det blir spännande att se vad Felix kan prestera i sommar.

Nästpers och Sverigebästa för Felix!

På 3000mh fick vi se 3 ÖIS:are. Robin Lindgren sprang in på under 9 min (8.58,70) medan Awet Mengsteab och Jakob Ranglin Grissler hade 9.14,38 resp 9.34,28. Nytt pb för Jakob. Maria Larsson är tillbaka på svensk mark och genomförde ett 1500m-lopp på 4.29,32. Hanna Bergqvist hade 58,88 på 400m.

Robin Lingren testade hinderformen och sprang in på under 9 min.

Sävedalsspelen avgjordes också på Slottsskogsvallen i helgen. Här får vi nöja oss med att nämna några som utmärkte sig lite extra och i övrigt hänvisa till resultatlistan . En som satte ett rejält personligt rekord var Sofie Hammarström när hon segrade i F14 längd med 4.91. Gabriel Wallmark var lätt irriterad över att hans längsta hopp i tresteget 13.21 kom i +2.4 vind vilket gjorde att det inte räknades som tävlingsrekord. Han noterade dock över 13m (13.05) i godkänd vind vilket innebar ett nytt pb. På 200m blåste det däremot motvind, men det stoppade inte Carl Bengtström från att springa in på imponerande 21.93. Ett annat resultat som stack ut lite extra var Alicia Jisbrants 10.48 i tresteg. Det innebar seger i F13-klassen.

Alicia Jisbrant hade fullt upp i helgen. Mest framgångsrik var hon i tresteget där hon hoppade hela 10.48.

 

Även på funktionärssidan hade vi representation på Folksam Challenge. Här Lasse Ljungberg i samspråk med en av Längddeltagarna.

Till helgen tävlar ett stort antal ÖIS:are på Laxaspelen i Halmstad, ett mindre antal i Karlskrona och ett mycket mindre antal på Bauhausgalan i Stockholm. Stort lycka till alla ÖIS:are!

Foto Spanien: Yannick Tregaro

Övriga bilder: DECA Text&Bild

/Per Tedenrud