Bengtström debuterar i Växjö

Till helgen är det dags för inomhussäsongens första större elittävling, nämligen Quality Hotel Games i Växjö. ÖIS har ju valt att inte göra någon gemensam resa på grund av pandemiläget men ett antal av våra elitaktiva kommer ändå till start.

Speciellt intressant blir Carl Bengtströms säsongsdebut som sker på 400 meter. Carl brukar springa fort på Växjös snabba banor. Kvalgränsen till Inomhus-VM som går i Belgrad den 18-20 mars är satt till 46.50 sek. Med tanke på att Carl sprang på 46.35 vid fjolårets tävling i Växjö så känns denna tid alls inte ouppnåelig. Han får bra motstånd från danske Benjamin Lobo-Vedel (46.07 inomhus 2019), Nick Ekelund och Emil Johansson. Kl 18.00 på lördag kan Ni följa loppet via webbsändning från Växjö.
Det är för övrigt hela sju ÖIS-are anmälda på 400 meter. Kalle Wållgren har även han sitt personrekord från fjolårets Växjötävling då han sprang på raska 48.08 sek. Hur fort går det i år?

Här hittar ni all information om tävlingen. Startlistor, tidsprogram samt länkar till webbsändningen.

Herr Juniorvärldsmästare Gabriel Wallmark har också planerat sin säsongsdebut i tresteg till Växjö (lördag 16.50). Magsjuka i veckan gör dock situationen lite osäker. Vi får hoppas att han kryar på sig snabbt.

Även Rebecka Abrahamsson gör säsongsdebut i tresteg och får sällskap av Jenny Lestander.

Den här bilden är tagen vid Inne-SM i Växjö 2020. Tyvärr släpper man inte in någon publik denna gången pg av pandemin.

En trestegslandning i Växjö från år 2019. I år har Gabriel ätit något olämpligt varför lördagens start är osäker i skrivande stund.

Många andra starka ÖIS-are till start: Leo Zikovic, William Asker, Petter Gustafsson, Jonatan Hirsh, Engla Nilsson med flera. Det finns all anledning att titta in på Växjös webbsändningar under helgen.