Bildspel från Halmstad

Svensk friidrotts hovfotograf Hasse Sjögren var som sig bör på plats vid Lag-SM i Halmstad. Här får Ni njuta av hans kamerakompetens!

Karolina Pedersen slog sitt eget klubbrekord i slägga med ett kast på hela 53.60 meter. Sedan dubblade hon genom att också kasta årsbästa i diskus!

Just hemkommen från USA tog Awet en fin tredjeplats på hinder, trots viss ”jetlag”.

Johanna Widarsson Norbeck svarade för en av våra mest sensationella insatser. Tvåa på 800m (bilden) och trea på 1500 meter! 13 goda poäng av en tjej som började med långlufsning relativt nyss. Med det löpsteget finns alla möjligheter att bli riktigt vass på medeldistans. Nu var det inledande promenader med vassa slutspurter. Med jämnare tempo blir det helt andra tider.

Isak Persson klarade 2.03m i höjd och tog tredje plats.

Muhamed Nuur hakade på ”storfräsarna” och kom i mål som stark fyra. Han var den som var särklassigt närmast sitt PB i värmen.

Malin Dahlström fick ersätta Michaela Meijer i stav och plockade hem sex goda poäng efter ett hopp över 3.88m

Anders Pihlblad passerade två gånger mållinjen som segrare. Först efter en imponerande uppvisning på 200m och slutligen som slutman på 4x100m. 40.81 sek trots mycket ”säkra” växlingar.

Emma Dahl ledde hinderloppet från första till sista steg. 10.28 i bastuvärme kan bli en halvminut snabbare till SM i augusti.

Joni Kaartinen hade stora problem med sin rygg. Som den kämpe han är så vrängde han iväg spjutet över 64 meter ändå…

Och så tvingas jag lite motvilligt konstatera att den här unge snorvalpen (Gabriel Wallmark) lyckades överträffa mitt personrekord med ett hopp på 15.78m som gav seger i tresteg. Förmodligen en enstaka lyckträff…

Men dagens höjdare svarade ändå Maja Nilsson för när hon seglade över hela 1.96m! Det gav en OS-biljett på köpet.