Blir det någon Finnkamp?

Årets Finnkamp är schemalagd till Tammerfors den 5-6 september. Om den kan genomföras så blir det årets stora säsongsmål efter det att alla internationella mästerskap ställts in. Men det finns fortfarande ett stort OM i resonemanget… Finland tillåter inte svenskar att resa in i landet än så länge och rapporter talar om att man hittills förhållit sig kallsinniga till att släppa in en större trupp svenska idrottsmän och kvinnor i landet. Än så länge är inte sista ordet sagt så vi håller tummarna!

Det är i alla fall klart att det blir en PAPPERSKAMP emellan länderna. Det var i samband med att Göteborg fick arrangera Finnkampen 1999 som vi arrangörer kom på idén med att följa ländernas styrkeförhållanden under säsongen med en så kallad ”papperskamp”. Sedan blev det snabbt ett begrepp i friidrottssverige.

Nu publicerar vi PAPPERSKAMPEN på ÖIS hemsida. I denna första utgåva är det lite ännu lite tunt i vissa grenar. Det har exempelvis inte sprungits några hinderlopp att tala om ännu. Sverige leder dammatchen klart medan det är mycket jämnt i herrmatchen.

Papperskampen kommer att uppdateras veckovis och ni kan följa den under STATISTIK. Nu hoppas vi bara att det hela inte stannar vid ett räkneexempel utan att tävlingen verkligen blir av också!

Papperskampen 2020

Kim Amb spöade finnarna i deras nationalgren spjut!