Carl Bengtström klar för OS

friidrott.se 14 maj:

Allt eftersom OS i Paris närmar sig läggs fler och fler namn till den svenska truppen. Under tisdagen presenterade Sveriges Olympiska Kommitté namn från bland annat segling, bordtennis och friidrott.

– Vår bild är att truppen blir starkare jämfört med Tokyo, då vi kom hem med nio medaljer, säger den svenske truppchefen Peter Reinebo.

Den friidrottare som nu är klar för OS är Carl Bengtström som övertygade redan i säsongspremiären i spanska Huelva under valborgshelgen. Loppet över 400 meter häck avverkade han då på 48.61, vilket var under kvalgränsen till OS i Paris (48.70) och nu har alltså SOK gett klartecken.

– Det känns otroligt skönt att ha koll på att OS-platsen är säkrad. Nu kan jag bara fokusera på att vara så bra som möjligt väl på plats i stället för att behöva stressa för att ta mig dit. Detta kommer att ge mig de bästa förutsättningarna för att lyckas i Paris, säger Carl Bengtström.

I och med OS-beskedet gör Carl om sin sommarplanering lite, med lite färre tävlingar än vad som fanns med i originalplanen, men i stort ser den likadan ut, med EM i Rom som det första riktigt stora målet.

– Sedan ska jag få till min bästa formtopp någonsin in mot OS, säger han.

Även om Carl precis har fått veta att han har en plats klar i Paris har han självklart även tidigare sneglat mot de olympiska spelen och en möjlig målsättning om han skulle ta sig hela vägen dit.

– Det är enkelt, jag vill komma dit och vara i den bästa form jag kan vara i och jag vill vara med och slåss om finalplatserna. Jag och min coach hade ett långsiktigt mål som vi satte upp redan i början av min karriär, att försöka slåss om en finalplats i Paris 2024.

 

Efter detta kan man givetvis inte låta bli att lägga ut intervjun med en 14-årig Bengtström som ”Veckans ÖIS-are” från 2014: