Craft blir officiell partner till Världsungdomsspelen

Craft blir officiell partner till Världsungdomsspelen

Sportvarumärket Craft stärker engagemanget inom friidrott och blir officiell partner till Världsungdomsspelen från och med 2019. Samarbetet innebär bland annat att Craft får försäljningsrätt av all officiell merchandise tillsammans med Intersport.

”Att inleda ett samarbete med Europas största friidrottstävling Världsungdomsspelen är ett viktigt led i vår satsning på friidrott”, säger Patrik Danielsson Sales Manager Team på Craft. ”Samarbetet är frukten av vårt långsiktiga arbete med friidrott och passar perfekt med vår mission ‘For Olympic Champions and everyday heros’.

Världsungdomsspelen arrangeras av ÖIS Friidrott och vänder sig till friidrottare på alla nivåer från 12 år och uppåt. Den 24:e upplagan genomförs den 28 till 30 juni 2019 på Ullevi i Göteborg och kommer att innefatta över 8 500 starter och 40% internationella deltagare.

”Avtalet ger oss försäljningsrätt av all officiell merchandise tillsammans med Intersport och ger oss dessutom en fantastisk möjlighet att träffa friidrottsklubbar från våra fokusmarknader i rätt miljö”, berättar Patrik Danielsson.

På ÖIS Friidrott är också man också nöjd med det nya samarbetet. ”Med Craft som ny partner säkerställer vi att kvaliteten på produktsortimentet som erbjuds under Världsungdomsspelen håller lika hög klass som vår friidrottstävling. Det känns extra kul att samarbeta med ett företag som är så starkt förankrat inom svensk friidrott”, säger ÖIS Friidrotts klubbchef Per Tedenrud.

Craft är sedan tidigare klädleverantör till det svenska friidrottslandslaget och samarbetar dessutom med Svenska Friidrottsförbundet i satsningen på lovande svenska friidrottare inom konceptet Craft Academy.

 

För mer information vänligen kontakta:

 

Daniel Högling, Craft Product & Marketing Director
Telefon: +46 33 7223385
E-post: daniel.hogling@craft.se

 

Craft är ett svenskt varumärke specialiserat på kläder och produkter för uthållighetssporter där prestanda och komfort är avgörande för optimal prestation. Genom att samarbeta med elitidrottare över hela världen och ständigt utveckla nya material och tekniska lösningar kan Craft erbjuda innovativa funktionskläder och löparskor.

Från vänster: Patrik Danielsson Craft, Anders Jörnell Intersport, Per Crona ÖIS, Per Tedenrud ÖIS.