Dags för SM i Växjö till helgen!

Förra helgen var det juniorernas SM, nu är det för seniorerna som reser till Växjö för sitt mästerskap.

Som brukligt är så innefattar vår trupp ett antal starka medaljkandidater:

Emma Green gör sitt allra sista svenska mästerskap och vi håller alla tummar vi kan uppbringa för en lyckosam slutpunkt. Givetvis är det Sofie Skoog som står för tuffaste motstånd men det finns unga uppstickare som Maja Nilsson och Bianca Salming också. Vendela von Corswant visade fin form vid Göteborgs Inomhus med 1.80m och kan säkert också placera sig väl.

Emma Green gör sin allra sista SM-tävling

Michaela Meijer har haft lite problem med en ljumske men vi hoppas att allt är OK nu. Det lär nämligen behövs hoppning toppnivå för att rå på Hässelbyduon Lisa Gunnarsson (4.51m förra helgen) och Angelica Bengtsson (säsongsdebut).

Mathias Ström är en av tre huvudfavoriter i tresteg. Senast han besökte Växjö satte han svenskt årsbästa med 15.92m. Skall han rå på Erik Ehrlin och Jesper Hellström lär han behöva lika långt eller mer. Den sistnämnde såg inte helt vass ut förra helgen och vann JSM med nöd och näppe, men talangen finns tveklöst. Intressant också att se vad Arthur Engström kan prestera. Hans formkurva är i kraftigt stigande och de 15.10 han presterat hittills kan förbättras med marginal…

Mathias Ström vinner tresteg vid Lag-SM 2016

Felix Francois får avsevärt motstånd på 400 meter. Evige kombattanten Dennis Forsman imponerade med JSM-seger på 47.81. Johan Wissman är anmäld på sträckan och givetvis livsfarlig. Nik Ekelund-Arenander och Benjamin Mullen är två herrar som också skall tas på fullaste allvar.

I kula är Daniel Ståhl jättefavorit. Jonas Meyer behöver bättre på sitt årsbästa 17.21m om han vill vara med och tampas om de övriga medaljerna. Jättelöftet Wictor Petersson och Arwid Koskinen är andra starka namn.

David Kappelin visade stegrad form genom att vinna JSM förra helgen på 4.92m. Han behöver bättra på den noteringen med en eller annan decimeter för att hacka på medaljerna. I ärlighetens namn är inte konkurrensen i grenen oöverstiglig så länge Duplantis stannar kvar på andra sidan Atlanten.

En av helgens mest spännande ÖIS-starter gör vårt unga talangfulla lag på 4x200m. Det är första gången vi ställer upp på sträckan vid Inne-SM och vi hoppas och tror att grabbarna får med sig en bronsmedalj hem.

Alexander Andreasson är en slipad stafetträv sin ungdom till trots!

 

Frida Kristiansson har endast tävlat en gång inomhus inför SM och sprang då 9.51 på 3000m. Kan hon kapa lite på den tiden så kan hon kanske vara med och tampas om bronset. Lotta Fougberg är givetvis huvudfavoriter på pappret.

Frida är anmäld på såväl 1500m som 3000m

På tävlingens hemsida finner ni all tänkbar information

 

ÖIS trupp:

Män
Felix Francois-90                       400m
Samuel Wiik-98                          400m
Robin Lindgren-90                     1500m, 3000m
Awet Mengstaeb-95                    1500m
Jacob Ranglin-Grissler-95         1500m
Ola Carlsson-75                            Höjd
David Kappelin-95                       Stav
Arthur Engström-96                    Längd, Tresteg
Max Hejdenberg-98                      Längd
Mathias Ström-87                        Tresteg
Jonas Meyer-90                            Kula
Carl Bengtström-00                     4x200m
Alexander Adreasson-99             4x200m

Kvinnor
Hanna Bergqvist-91                     400m
Frida Kristiansson-92                 1500m, 3000m
Emma Green-84                          Höjd
Vendela on Corswant-93          Höjd
Michaela Meijer-93                    Stav
Sara Cannmo-96                         Stav
Sara Skogman-95                       Tresteg