Damerna seriesegrare i utklassningsstil!

Damernas premiär i seriesystemet slutade på allra bästa sätt. Vi vann debuten i Ljungby i juni i stor stil och nu fortsatte vi på den inslagna vägen när vi vann den andra matchen hemma på Vallen en 13 augusti.

Totalt tog vi 169 poäng av 180 möjliga i de två matcherna och vann med en marginal av 27 poäng till andra lag. Allt tyder på att damerna kan göra samma raketmarsch genom seriesystemet som herrarna gjort. Nästa år handlar det i alla fall om division två Götaland.

Resultat division 3, match 2 – lördag 13 augusti 2016

Vi vann sex av nio grenar på Vallen. Speciellt imponerade Hanna Bergqvist när hon sprang hem 400 meter i stor stil på 58.77 sekunder. En tid så bra att det gav henne en SM-biljett kommande helg!

smdamhannab

Judith Sjöman är en klippa som man alltid kan lita på. Nu fick hon ta hand om det tuffa häckloppet över 400 meter, när vi saknade en specialist på sträckan. Hon genomförde loppet i fin stil och vann på 69.42.

smdamjudith

15-åriga Sandra Jonsson fick förtroendet att hoppa längd. Hon låg tvåa fram till sitt allra sista hopp på hon klämde i med 5.18m och tog segern.

sm2damsandra

Sara Cannmo stod i särklass i stavhoppet med ett segerhopp över 3.60m. Även Rebecca Strand var överlägsen på 100 meter med en segermarginal på över sekunden.

Johanna Larsson gjorde ett fint lopp över 1500 meter och persade med 4.57.

smdamjohanna

Inför den avslutande stafetten öppnade sig himlens portar i sommarens tyngsta skyfall. Efter en stunds paus gick dock våra tjejer ut och sprang hem loppet i överlägsen stil.

Bra jobbat tjejer! Nästa år vinner vi division två!