Dan Waern – en svensk löparlegend

Veckans ÖIS-are är en verklig höjdare! Jag och filmare Ronny Sveum tog bilen till Bollebygd och intervjuade en av svensk friidrotts verkligt stora legendarer – Dan Waern.

Det blev ett väldigt intressant samtal hemma i Dans vardagsrum. Allt ifrån uppväxten under krigsåren, hur han började jobba direkt efter den sexåriga folkskolan, vägen till toppen som löpare och hur karriären avslutades i förtid då han diskades för brott emot amatörreglerna. Han var sin egen tränare och talar om sitt träningsupplägg. Och så en del fantastiska historier som när han blev uppringd av Prins Bertil och hur han inspirerade den s.k. ”Karlstadspyromanen” till stordåd!

Intervjun blev så lång att vi valt att dela upp den i två avsnitt. Redan på fredag publicerar vi del två. Mycket nöje!

 

Klicka här så kommer du direkt vidare till andra avsnittet!

2 Kommentarer
 1. Fredrik
  Fredrik says:

  Hej! En så bra interjuv tycker jag och min grabb Kevin. Vi ser redan fram i mot fredag och del 2. Kevin började elitsatsa för ett år sedan han kör mycket efter vad Dan gjorde och det går bra. Han har redan tagit ett par klubbrekord och blivit utsedd till länets löfte några ggr. Han älskar löpningen.

  Svara
 2. Björn O. Nilsson
  Björn O. Nilsson says:

  Underbar intervju. Kan knappt vänta på del 2. Dan Waern är en löparlegend, en av våra allta största, och han är ännu större som människa. Diskningen an Dan får väl idag anses vara ”preskriberad” men jag skäms ändå över denna som jag bedömer som en oförätt. Jag bugar och bockar!

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *