Julklappsjakten till helgen!

Till helgen är det dags för jubileum när Julklappsjakten arrangeras för fyrtionde gången! GKIK:s prakttävling håller ställningen år från år som landets största inomhustävling. I år ökar man till och med i storlek, från fjolårets 3259 anmälningar till drygt 3500 stycken!

Av tradition innebär också Julklappsjakten att inomhussäsongen är igång på riktigt allvar. ÖIS kommer med en stor och stark trupp som innehåller hela 57 aktiva plus stafettlag. Våra aktiva är födda mellan 2001 och 2008 medan de äldre tränar på ett tag till innan säsongsdebuten.

I de här åldrarna kan den fysiska utvecklingen gå väldigt fort och det skall bli fantastiskt roligt att se våra lovande ungdomar visa upp sig. Man har tränat intensivt hela hösten och personrekorden kommer garanterat att stå som spön i backen.

Vid Julklappsjakten i december 2012 vann Sofie Hammarström 60m i klass F10 på fina 9.31 sekunder. Nuförtiden är hon ännu snabbare…

Personligen är jag väldigt spänd på att se vad våra häcklöpare kan prestera. Häcklöpning är ju en tekniskt svår gren som tar tid att lära sig behärska. Många av våra aktiva har visat riktigt fin teknik senaste tiden och kan säkerligen överraska i helgen.

Tilly Backmans personrekord på 60m häck får svårt att över leva helgen!

All information om tävlingen (tidsprogram, PM, startlistor med mera). finner Ni på GKIK:s hemsida om Ni klickar här.

Notera att tävlingen också websänds för dem som inte kan vara på plats!

Gabriel Wallmark gör sitt första häcklopp på 91 cm-häckar. Han såg grymt bra ut på träningen senast…

Och så lite minnen från hur det såg ut ifjol…