Det händer i helgen!

Vi befinner oss i en tid av återhämtning efter utomhussäsongen. De flesta tar det lite lugnt inför stundande höstträning och läker ut eventuella skavanker.

Men riktigt slut är det inte än. För 13-14-åringarna avgörs Götalandsmästerskapen i Eslöv denna helg. Det är sista anhalten innan man börjar med SM-tävlandet i form av Ungdoms-SM för 15-16 åringar.

ÖIS har en liten men naggande god trupp i form av följande kvartett:
Ylva Magnusson-Debray -08  80m – höjd  (1.54)
Claudio Joao Kåmark -09       60m (7.99)
Nelson Svensson Johansson -09  60m (8.10) – häck 60m (9.68) – längd (5.17)
Rayan Siguerdjidjene – 09   800m

Nelson (född 2009) vinner sitt heat på 800m vid Kraftmätningen. Störst medaljchans vid GM har han dock på häcken!

Ylva och Nelson imponerade stort vid Kraftmätningsfinalen. Ylva klarade hela 1.54m i höjd och Nelson var sylvass främst på häcken. Med sina 9.68 på 60m häck toppar han faktiskt startlistan vid GM. Claudios 7.99 är näst bästa anmälningstid på 60m slätt. Rayan slog klubbrekord på 1500m P13 med 4,54 vid VU-spelen. Denna gång står 800m på programmet. Vi håller tummar för en och annan medalj!

Judith Wagersten är ledare för gruppen. Det gäller dock att vara riktigt rejält morgonpigg eftersom Göteborgsbussen avgår från Friidrottens Hus redan kl 06.45 på lördag morgon!

Här hittar Ni GFIF:s information om tävlingen.

Hemsida Götalandsmästerskapen

På lördag avgörs också Castorama Deluxe på Slottsskogsvallen med ett antal ÖIS-are i startlistan.

  • Män/P17/P15 start kl 10.00
  • Kvinnor/F17/F15 start kl 11.30

Kula och spjut avgörs inne på Slottsskogsvallen och diskus/slägga ute på kastplan.

Arrangören har lovat bjuda på hamburgare & läsk under tävlingen!

Tobias Larsson kastar spjut i Tipshallen, Växjö 2013. På lördag har han för avsikt att spöa Erik Olsson i denna ädla gren…

Köpenhamns halvmaraton avgörs i helgen på en omvittnat snabb bana. ”Verdens hurtigste halvmaratonrute” som man lite lagom anspråkslöst själva säger… Loppet är fulltecknat med 25.000 deltagare. Här har vi ett gäng till start, nämligen Johanna Larsson, Daan Gehlen, Oskar Jönsson, Oskar Simann Ax och Marcus Johansson. Inte minst intressant blir det att se om Johanna Larsson kan närma sig Sara Holmgrens klubbrekord 1.15.23 från 2018. Genrepet vid Blodomloppet så ju minst sagt lovande ut.

Kika in på tävlingens hemsida så kan du säkert följa hur det går för våra löpare.

Johanna Gelfgren tycker att det är lite för kort med en halvmara så hon springer istället Salmon Skyline på lördag i Kinlochleven i Scotland. Loppet går i något av världens mest fantastiska landskap kring Glencoe och Ben Nevis som jag själv besteg för några år sedan. Kika bara på videon nedan!

Överlever klubbrekordet på halvmaraton helgen?

Av årets SM-tävlande återstår nu endast Terrängen som kommer att arrangeras i Vällingby av Hässelby SK om en dryg månad.

Inbjudan Terräng-SM 22-23 oktober

Blir det lika lerigt vid årets terräng-SM som ifjol? Här klafsar Felix fram genom vattengraven…