Dubbla lagsilver för tjejerna i Halmstad

Det blåste våldsamma stormbyar över västsverige kvällen före terräng-SM skulle avgöras i Halmstad. Det lugnade dock ner sig lagom till tävlingsstart även om lördagen var rejält kylslagen.

För ÖIS del var det inte oväntat våra damer som briljerade med dubbla lag-silver. På lördagen den korta banan (4 km) och på söndag den långa (10 km). Vi hade 6 deltagare på lördagen och 4 på söndagen. Spårvägen från Stockholm tog hand om bägge gulden. Detta trots att Hässelby hade den suveräna vinnaren, Sara Lahti, på bägge sträckorna. De hade dock inte ett komplett lag.

Sara Lahti var alltså helgens suverän och segermarginalen på långa banan var hela 2½ minut. 33.36 på den riktigt tuffa banan är minst sagt imponerande. Johanna Larsson kom femma på korta banan. Hon var en bit efter inledningsvis men jobbade sig upp efterhand. På långa banan hade hon en tuff batalj med starka Emilia Lillemo men fick ge sig på slutvarvet (36.06 emot 35.49). Bronset innebar att hon har en komplett uppsättning SM-medaljer 2023, silver på halvmaran – guld på 10000m bana och nu brons på terrängen.

Evelina Hultegård jobbar hårt i backarna.

Angelica Strandberg gjort debut i ÖIS-linnet och gjorde det med bravur. Hon var tvåa i laget med elfteplatser på bägge sträckorna.

Johanna ångar fram i Halmstadsterrängen tätt före Torsbys Lovisa Modig.

Vår manliga representation var riktigt mager denna gång. Chris Gray kämpade tappert på 4 km men kroknade en del på slutet och kom in som 33:a. Viktor Lundmark tvingades stryka sig på grund av sjukdom.

Chris Gray var vår ende representant på herrsidan.

Valter Jönrup kom 11:a i 16-årsklassen.

Komplett resultatlista

Desiree är inte tröttare än att hon kan smila upp sig när Hasse Sjögren är framme med kameran!

Johanna Larsson blev nominerad till Nordiska Mästerskapet i terräng som en följd av sin starka SM-insats. Detta går den 5 november på Island!