Dubbla ÖIS-segrar i byggvaruhuset

Att placera en friidrottsgala i ett byggvaruhus var ett nytt grep(p) och frågorna var många. Skulle folk planka in? Skulle häckarna klippas bättre med en black&decker inom sikte? Hur många tvättbrädor skulle man sikta mellan lagerhyllorna? Skulle Green eller Skoog bli avsågad? Det enda man kunde vara säker på var att under tak så skulle det ju iaf inte regna småspik.

En skruvdragare rikare!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skämt åsido, någon avsågning av Green var det aldrig tal om. Emma bjöd på fin hoppning hela vägen, med bara ett kryss i protokollet på 1.87 innan hon klarade både den höjden och sedan också 1.89 i första försöket. Därmed fick också ukrainskorna Levchenko och Chumachenko nöja sig med placeringarna 2 och 3 trots att även de hoppade 1.89. Skoog fick nöja sig med fjärdeplatsen med 1.84. Emmas försök på 1.91 var aldrig riktigt nära, men formen får stadigt uppåt och nya chanser till höga hopp finns i höjdhoppsgalorna Banska Bystrica 8/2 och Trinec 11/2. Tills dess kan hon gotta sig med att vara obesegrad hittills i år och att redan ha klarat inomhusEM-kvalgränsen.

Seger och IEM-kval för Emma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I stavhoppet var takpannorna inom räckhåll när Michaela Meijer bjöd på högklassig hoppning i sin årsdebut. Både 4.20 och 4.30 klarades med mycket luft i första försöket. När ribban sedan höjdes till 4.40 var det bara Michaela och vitryskan Yakaltsevich som klarade. Båda i andra försöket. Ribban upp på 4.50 och när Michaela seglade över i andra försöket så mäktade däremot inte vitryskan hänga på. Michaela höjde sedan upp till 4.63, en cm över hennes utomhuspers, men fick avsluta hoppningen med en mindre känning i ljumsken. Förhoppningsvis inget som stör hennes vidare tävlande i vinter.

Seger och 4.50 för Michaela i säsongsdebuten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Två Öisare till var på plats i Bauhaus Bromma. Sara Cannmo hoppade 3.60 i det kvinnliga stavhoppet och David Kappelin hoppade 4.80 i det manliga. Båda tävlar redan på lördag igen hemma i friidrottens hus när Göteborgs inomhus avgörs.