Dubbla uppsättningar silvermedaljer på Stafett-SM

Stafett-SM i Uppsala bjöd på 26 grader och skinande sol. Vi fick åtta lag till start i fem olika klasser.

Kvinnorna gladde genom att ta silver på 4x100m. Kvartetten Fanny Runheim, Lisa Lilja, Clara Augustsson och Cajsa Augustsson fick växlingarna att stämma bra och rusade in på nya klubbrekordet 46.01! På sistasträckan knappade Cajsa in på ledande Mölndal men tillslut fick vi ge oss med ynka sju hundradelar av en sekund. Medaljen var den första för ett kvinnligt ÖIS-lag på den korta stafetten.

Herrarna gick en match mot Malmö AI på 4x400m. Malmö tog tät efter den första sträckan men Carl Bengtström tog pinnen upp i en tydlig ledning halvvägs. Med de starka löparna Marcus Tornée på tredje och Karl Wållgren på fjärde sträckan trodde man nog att det skulle räcka hela vägen till guld. Men Malmös unge William Trulsson ville annorlunda och lyckades efter en imponerande sträcka på cirka 45.1 sekunder pressa sig förbi och bärga segern för skåningarna. Det är bara att lyfta på hatten och tacka för en god kamp.

Männen sprang också 4x100m och slutade femma. Extra roligt var det att se nyförvärvet Hugo Kündig på första sträckan. Hugo är född 2006 och spås en lysande framtid. Han tog även första sträckan i M22 4x100m. Där var vi på väg mot en ganska fin tid men dessvärre tappade trestegshopparen Lukas Edqvist pinnen på upploppsrakan. Han plockade lyckligtvis upp den och joggade in i mål vilket resulterade i att vi ändock kom undan med en femteplats.

I P15 hade vi glädjande nog lag på 4x80m. De sprang i mål som femma på tiden 38.00 trots att växlingarna inte satt helt perfekt. Här har vi verkligen ett framtidslag att bygga vidare på.

Grabbarna i P15 gjorde sitt första SM i stafettlöpning.

Tjejerna i F19 hade fullt upp. På lördagen sprang de såväl försök som final på stafett 1000m. Finaltiden 2:15.68 innebar klubbrekord med över 2½ sekunder och är en tid som oftast räcker till seger i klassen. I år var emellertid motståndet stenhårt och tjejerna fick nöja sig med en femteplats. På söndagen gick de till final på 4x100m där de slutade sjua. Avslutningsvis tog de sig an 3x800m och noterade också där klubbrekord, trots lite trötta ben efter alla starter.

Elna Wester, Ester Mägi Theorin, Ivana Pekic och Signe Olsborg hade fullt upp hela helgen!

Vi kan konstatera att Stafett-SM är en rolig tävling där de aktiva får möjlighet att tävla i lag. Vår målsättning är att framöver få lag i några ytterligare klasser och därmed ge oss chansen att erövra desto fler ädla placeringar!

Här hittar ni alla resultat från Stafett-SM.