Laget till Kraftmätningen nominerat

Torsdagen den 6 juni – på självaste nationaldagen – är det dags för kvaltävling i Kraftmätningen. Vi drabbar samman med IFK Göteborg, IF Kville och Lerum Friidrott på Stenkullens IP.

Nu är vårt lag nominerat och ser ut som följer:

Ayob Haj Younes -09
Claudio Joao Kåmark -09
Rayan Siguerdjidjene -09
Nelson Svensson Johansson -09
Texas Spencer -09
Karl Fredberg -09

Elliot Olsson -10
Gabriel Andreasson -09
Reserv: Vincent Kristiansson

Sarah Svartborn -10
Sofia Dahlbäck -10
Novena Jovic -10
Lilly Kristiansson -10
Melanija Johansson -09
Linnea Ericsson Strandberg -10
Isabella Ingelhammar – 10
vakant

Lagledare: Judith Wagersten

Kraftmätningen är ju en lagtävling för ungdomar

Vi börjar med Häcklöpning 80 meter. Därefter tävlar vi i tur och ordning i spjut – höjd – stafett 6x200m – kula – längd och avslutningsvis 800m.

Reglerna som vanligt: max 8 flickor och 8 killar. De skall vara födda 2009-10 men man får ha med en flicka och en pojke födda 2011. Man räknar poäng på de tre främsta i varje genomförd gren.

Genom åren har vi varit framgångsrika i Kraftmätningen. Tre gånger har vi placerat oss som tvåa i den kombinerade lagtävlingen (flickor + pojkar). Senast 2019 då vi jagade segrarna Hässelby ända in på mållinjen. Men framförallt så vann vi stafetten som gick inne på Stockholms Stadion mitt under Finnkampen! En otrolig upplevelse för såväl aktiva som ledare.

Laget som vann 6x200m inne på Stadion under själva Finnkampen 2019!

Ifjol lyckades vi också ta oss till final. Lite grand emot alla odds då vi hade en ganska så ”tunn” årgång. I finalen på Lidingö kom vi på en hedrande 14:e plats.

Givetvis skall vi göra vårt allra yttersta för att åter igen kvalificera oss till riksfinalen 2024. Vissa grenar är bättre än andra för oss men här gäller det att kämpa om varje poäng i våra ”svaga” grenar. Finalen går i Helsingborg den 31 augusti – 1 september.

Nu gäller det att ligga i och jobba på häcklöpning, spjutkastning och allt annat de kommande veckorna!