En annorlunda säsongsstart!

I veckan som gick gjorde vår parafriidrottare Olof Ryberg seniormästerskapsdebut i sin andra stora idrott – Goalball. Då avgjordes nämligen Goalball VM i Malmö. 16 herrlag och 12 damlag gjorde upp om medaljerna. På damsidan vann Ryssland och på herrsidan var Brasilien oerhört överlägset.

Beklagligt för Sverige var att de mötte Brasilien redan i kvartsfinal och trots att Sverige gjorde sin absolut bästa match så räckte det tyvärr inte denna gång.

För att vara debutant och yngsta deltagaren fick Olof stort förtroende av coacherna och mycket speltid. Detta förvaltade han väl och var mycket stark i defensiven, till exempel lyckades Brasilianarna inte överlista honom en enda gång. I offensiven stod han bland annat för tre av målen mot Litauen. Sveriges placering, en åttonde plats räckte inte för att säkra en plats till Tokyo, men speciellt med tanke på hur laget tog sig an den sista matchen så finns det goda förutsättningar att kvalificera sig vid något av de återstående tillfällena.

Nu väntar träningsläger på Rhodos för Olof där han ska förbereda sig inför friidrottssäsongen och då framförallt mot sommarens stora mål, Para-EM i Berlin.