En härlig längdtävling!

Vi som var på Ullevis uppvärmningsarena igår kväll fick uppleva en riktigt underhållande längdtävling.

Låt oss börja med det enda som var negativt. En liten men kännbar motvind satte stopp för de riktigt, riktigt långa hoppen.

I övrigt bjöds det på riktigt bra tävlingsstämning med fart och fläkt. Segrarna Khaddi Sagnia och Thobias Montler visade på fortsatt hög internationell standard med segerresultaten 6.65m respektive 7.86m.

Vinnarna svävar iväg ute på Ullevis uppvärmningsarena

Bakom Thobias bjöds en stentuff fight om placeringarna i den manliga tävlingen. I den sista omgången seglade Andreas Carlsson iväg hela 7.64m och tog andraplatsen före Andreas Trajkovski som noterade danskt årsbästa med sina 7.53m. Andreas Otterling var hack i häl med sina 7.49m

Jonathan Hirsh såg ganska seg ut i fem omgångar (hopp kring 6.80m) innan han exploderade med årsbästa 7.26m i sitt sista hopp! Tobias Carlryd var också lite trögstartad men avslutade med 7.15m – 7.14m i sina avslutande hopp.

På damsidan hade Tilde Johansson stora problem att hitta plankan denna afton. Hon hade dock ett par långa tramp så hon behöver inte deppa alltför länge. Rebecka Abrahamsson och Jenny Lestander brottades också med vindarna men avslutade med 5.80m och 5.79m.

Detta innebar att duon Lestander/Carlryd vann lagtävlingen EN ynka centimeter före Abrahamsson/Hirsh och ytterligare fyra före Sagnia/Montler. Lagtävlingen gick till så att respektives hoppares resultat jämfördes emot det personliga rekordet.

Än mer imponerande än resultatlistan var kvaliteten på den sändning som bjöds. Hasse Ekdahl från HELL Productions gjorde gemensam sak med Per Skoog och presterade med gemensamma krafter en sändning som varje storgala skulle vara stolt över. Storbildsskärm, en imponerande högtalaranläggning, engelskspråkiga kommentatorer, högklassig grafik med mera. Det var riktigt, riktigt bra!

Sändningen nådde ut över Europa och USA och på tisdagsmorgonen hade över 35 000 personer nåtts av sändningen via Svensk Friidrotts Facebooksida. Missade du den igår så kan du enkelt ta del av sändningen igen här.

Jonatan Hirsh fick en så kallad ”Lidnersk knäpp” i den sista omgången och ökade med 41 cm till 7.26m!