Full sula på Vallen på lördag!

Nu på lördag kommer det att utspela sig ett drama i två akter på Slottsskogsvallen. Med början kl 11.00 är det Göteborg Jump Tour med samtliga hoppgrenar på programmet. En rad av våra bästa kommer till start. I det inledande längdhoppet (kl 11.00) bl.a. Jonathan Hirsh, Tobias Carlryd, Jenny Lestander och Judith Wagersten.

Trestegstävlingen (kl 12.30) innehåller en högintressant duell emellan Isak Persson och Artur Engström. Vem bär kungakronan i ÖIS i tresteg just nu? Ulleviduon Bålström & Lundborg står för kvalificerat motstånd. Rebecka Abrahamsson noterade fina 13.18m förra helgen och är favorit i damklassen.

Höjdhoppet bjuder en duell mellan Ullevis Ellen Ekholm (190 inomhus i år) och Maja Nilsson. Säsongsdebut även för Vendela Corswant. På herrsidan är Simon Wiklund IK Wilske toppnamn (SB 212/PB 216) men Isak Persson är också intressant efter 2.04m i förra veckan.

Startlista Göteborg Jump Tour

Isak Persson säsongsdebuterar i tresteg kl 12.30 på lördag.

Sedan kan man gå hem och äta lunch och sova middag en stund. På kvällen är det sedan dags för Bannister no 5. Publik är ju inte tillåten i nuläget men tävlingen streamas via http://www.bannisterinvitational.se/bannistertv.html

Det är här tveklöst det vassaste startfältet hittills i serien. Tävlingen innehåller denna gång inte bara medeldistans utan även såväl 100m som 200m.

Nya stjärnskottet Elvira Tanderud tar sig an sverigeettan Claudia Payton (11.48) och Thobias Montler testar snabbheten på 100m. För ÖIS del blir det kul att se de unga talangerna Ellen Hansson och Alex Apelgrim springa 100m & 200m med eltid för första gången i år.

Kvällens höjdpunkt blir nog ändå herrarnas 800 meter där Andreas Kramer enligt uppgift är i toppform. Han får möta ÖIS topplöpare Felix Francois och Carl Bengtström på sträckan. Felix sprang ju på fenomenala 1.48.37 i ösregn i Karlstad senast. För Carls del är det faktiskt inte debut på sträckan. Vid lag-USM 2016 sprang han på 1.57.55 som 16-åring och det skall bli väldigt spännande att se hur han hanterar sträckan idag.

Felix Francois och Carl Bengtström möts för första gången på 800 meter!

Andreas Almgren springer 1500m – David Nilsson slog svenskt rekord på 5 km gatlöpning nyligen (13.42) och springer nu samma sträcka på bana – Lovisa Lindh möter Hanna Hermansson på 800 meter.

På det hela taget blir nog lördagskvällen det mest kvalitativa som skett i svensk löpning hittills i sommar. Koppla upp er och kolla! Det kommer att presteras många toppresultat, såväl av ÖISare som andra!

Ellen Hansson springer såväl 100m som 200 meter.

Hur fort springer Elna Wester 800 meter på lördag kväll?

Emma Dahl löper 3000m hinder. Ett nysatt personbästa på 5000m (16.38) talar för att formen är god.