En himla massa bra resultat…

Ungdoms-DM i åldrarna 13-17 avgjordes i lördags i Friidrottens Hus. Dessutom var det en hel del ”överåriga” som tog tillfället i akt att vara med utom tävlan.

Allra mest framgångsrik var Alex Apelgrim som tog hem hela tre DM-tecken i klass P14. 60 meter (7.94), längd (5.61m) och tresteg (personbästa 11.45m).

Alex Apelgrim klev högst upp på prispallen tre gånger i lördags.

Sandra Jonsson inledde sitt tävlande med ett minst sagt knöligt häckförsök. Hon kom lite för nära förstahäcken och fick tvärnita för att rädda upp situationen och jobba sig imål på 9.59 som räckte till en finalplats (fjärde tid). Väl i finalen blev det helt andra bullar och hon vann klart på nya personrekordet 9.11 sek! Några lopp till så blir det tider klart under nio sekunder. Senare på dagen vann hon även 400 meter på 59.96 mot ganska bra motstånd.

Ellen Fröberg gjorde en fin insats på häck med en sjätteplats i F14 på 11.14 sek.

Nils Thorin svarade för lite av dagens knall när han sprang hem 60 meter häck P15 på lysande 9.05! ÖIS har en riktigt stark kvartett i klassen med Isak Helgesson, Mattias Carman och Sten Hagström som komplement. Här kan vi mycket väl tänka oss en eller annan USM-finalist längre fram i vinter. Isak avstod tävlande då han hade en liten känning i en muskel.

Nils Thorin flög ifrån allt motstånd på häckloppet!

Hedda Tellow hade också en bra dag som resulterade i längdseger på goda 5.17m samt ett nytt personrekord på 60 meter (8.23). Riktigt roligt var det också att se Nike Thanner hoppa hem segern i tresteg F17. 10.76m ett lovande resultat för Nike som haft lite skadebekymmer under fjolåret.

Linn Johansson ger järnet i längdhopp!

Tävlingen innehöll också en resultattävling över 60 meter. I herrarnas tävling sänkte Alexander Andreasson sitt rekord till förnämliga 7.01 redan i försöket. Inför finalen hade han givetvis tankar om att knäcka ”drömsju” men klockan stannade på 7.02! Det blev en fin tredjeplats där han besegrade den meriterade Tobias Nilsson-Montler på tusendelar. 7.01 innebar dessutom att Alex sänkte sitt klubbrekord i P19 från fjolårets 7.07 sek. Carl Bengtström var inte långt efter med 7.07 i försök och 7.08 i finallöpningen. Fjolårsperset 7.23 pulvriserades!

Herrar Andreasson & Bengtström öppnade säsongen med distinkta personrekord över 60 meter!

På damsidan var Judith Wagersten det stora utropstecknet. Hon pressade vår etta på sträckan, Rebecca Strand, ända in på mållinjen och sänkte sitt rekord med 9 hundradelar till 8.00! Rebecca hade ett försprång på fyra hundradelar och noterade alltså 7.96 sek.

Judith bjöd Rebecca på en rejäl match över 60 meter.

Sara Skogman sprang häck denna dag och noterade lovande 9.01 och 9.09 i två lopp. Khaddi Sagnia chockade med 8.24 på sträckan – vilken naturtalang!
Alexandra Schill gjorde sitt första lopp på seniorhäckar och fick det inte riktigt att stämma. Däremot kan hon vara helnöjd med 5.33m i längd!

Rebecka Runfors-Carlzzon kunde räkna i personbästan på såväl häck (10.17) som i längd (4.83m)

 

André Samrin Ribeiro hoppar 4.21m i längd i klass P13.

 

Matilda Drakenås demonstrerar en utmärkt häckteknik!