En oändlig källa att ösa ur…

Inom kort kommer vårt Idrottssällskap att fira sitt 130-årsjubileum. 130 år! En fantastisk tidsrymd som innehåller en närmast oändlig källa idrottshistorik att ösa ur. Världsrekord, bragdmedaljörer, OS- VM- och EM-medaljer och till dags dato 633 SM-guld bara i Friidrottssektionen.

Nu har vi öppnat en ny flik på vår hemsida som vi ägnar åt vår idrottshistoria. Klickar du på OM ÖIS FRIIDROTT i rubrikraden överst på sidan så finner du en rubrik lämpligt nog benämnd HISTORIK.

Här skall vi samla texter som på olika sätt speglar vår ärorika historia och de människor som varit med och format den. Det kan inte bli annat än axplock från en gigantisk händelsekedja.
Du kan redan nu läsa texter om Arne Andersson, Håkan Lidman och vår släggmästare Bosse Ericsson. Det finns en längre intervju med Christian Olsson med mera.
Vi kommer att fylla på det här historiebiblioteket allt eftersom. Hör gärna av dig om du har något bra tips på intressanta texter!

För den som är mer intresserad av statistik så finns det en hel del matnyttigt att sätta tänderna i under OM ÖIS FRIIDROTT / STATISTIK. Det finns ett jättelikt dokument ( ÖIS utomhusstatistik sedan 1887 (8/11 -17) ) med all tillgänglig statistik sedan 1887! Vidare klubbrekord, allatidersbästa med mera.

Stortävlingar på Walhalla 1921. Notera att en biljett på läktaren kostar 3 kronor vilket var en högst avsevärd summa på den tiden.

 

Arne Andersson fick sitt stora genombrott 1939 i och med världsrekordet 3,48,8 på 1500 meter.

 

Ett klassiskt ögonblick: Mikael Fredriksson sätter svenskt rekord på 400m med 45,8 på Slottsskogsvallen 1974.

 

Christian vrålar ut sin glädje över sitt nya inomhusvärldsrekord på 17.83m!

 

Oscar Odén hoppar 2.70m vid stadens allra första stavtävling år 1894.