En tuff tillställning i Tanumshede!

Lördagens Lag-USM i Tanumshede blev en tuff tillställning såväl vädermässig som sportsligt. Vi var utlovade uppehållsväder men av detta blev intet! Det kom några fullständigt brutala skyfall med jämna mellanrum som gjorde dagen ganska jobbig. Vid ett tillfälle kom det även en kraftfull hagelskur! Idrottsplatsen hade heller inget tak på läktaren så vi fick packa ihop oss i vårt medhavda tält när det blev som värst.

Hög stämning i ÖIS-tältet när busvädret var som värst!

Vi begåvades med en hel del otur dessutom. Dagens allra första grenar var flickornas stavhopp. Stackars Sofia Wingård fick ont i ryggen under inhoppningen och tvingades kasta in handduken. Alexandra Schill gjorde ett bejublat inhopp med 5 minuters varsel. Hon har ALDRIG så mycket som hållit i en stav men lyckades rädda en poäng genom att på något märkligt sätt ta sig över 1.64m.

Alexandra gjorde en hjälteinsats genom att hoppa stav för första gången i sitt liv!

Resten av dagen hängde motflytet i sig. Vi missade massor av småpoäng här och där. Tre grenar tappade vi placeringar på sämre andraresultat, en stafettväxling totalmissades med mera, med mera. Men så är det ibland, vi har haft jätteflyt många gånger förr, någon gång måste det hacka också… Vår slutliga placering blev åtta av tolv lag. Slutpoängen 118 var faktiskt bara 15 från andraplatsen som för övrigt togs av Mölndals AIK.

Väldigt mycket var också väldigt bra! Vi tog faktiskt flest segrar av samtliga lag med fem stycken. Carl Bengtström var vår store stjärna med utklassningssegrar på 100m (nytt pers med 10.85 sek!) och 400m. Dessutom ingick han i vårt segrande stafettlopp.

Carl bidrag till 36 poäng i Tanumshede!

 

Felix Larsen-Nilsson drog också ett riktigt tungt lass. Först vann han 300 meter häck i överlägsen stil på fina 39.18. En timme senare åtog han sig den tunga uppgiften att springa 3000 meter, allt annat än en favoritgren för hans del. Han kämpade storstilat och plockade hem fyra poäng åt oss.

Felix klipper sista häcken i god stil och med stor ledning.

Även Tobias Carlryd tog hem en tolvpoängare i tresteget. Han var ohotad i grenen och ingick även i det segrande men dyngsura stafettlaget över 4x100m!

Det räckte med 13.37m för segern i tresteg.

Dagens mest sensationella resultat svarade nog ändå Oliwer Edman för i höjdhoppet. Vid USM tog han bara 1.68 och var rejält besviken. Nu var det en helt annan människa på banan. Han höjde sitt personrekord i flera omgångar från 1.80m upp till fullständigt lysande 1.87m! Och dessutom var han en hårsmån ifrån att slinka över även 1.90m i sitt sista försök!

Oliwer chockade världen med sina 1.87m i höjd!

En annan hjälteinsats gjordes av Annie Lundin. Vi hade ingen deltagare på den svåra hindersträckan. Annie kom dock ner och provade på hinderträning under Andy Senorskis ledning på onsdagen och erbjöd sig sedan att ställa upp trots att hon aldrig tävlat i hinderlöpning. Hon gjorde en suverän insats och hade fina passager på den svåra vattengraven. Hon lyckades dessutom besegra en av sina motståndare och ta två poäng åt ÖIS.

Annie Lundin sprang hinder som hon aldrig gjort något annat!

 

Hedda Tellow plockade hem 9 poäng genom en fjärdeplats i längdhopp!

Ett riktigt tufft dagsverke hade också Sandra Jonsson som dubblerade på de tuffa löpsträckorna 800 meter och 300 meter häck. Inte helt idealiskt kanske men vi hade inget alternativ. Sandra är mångsidig och med lite mer häckträning kan 300 meter häck mycket väl bli hennes framtida gren. Den här gången hade hon ett 800m-lopp i benen och stegrytmen stämde inte helt, men hon har verklig fallenhet för grenen.

Sandra körde en riktigt tuff dubbel i helgen.

Linnea Helgegren dubblerade också med slägga och kula. Slägga har hon bara kastat ett par gånger och därför sitter inte tekniken ännu. Hon kom dock igen starkt i kula med ett prydligt personligt rekord i sin allra sista stöt!

I sin sista stöt persade Linnea med 9.60m.

Hejarklacken i farten

Olof Ryberg skrämde vettet ur ledarstaben med tre ogiltiga kast. I sitt fjärde och sista drog han dock till med fina 33.86!

Gabriel Wallmark vann USM i höjd & tresteg föregående helg, men fick hedersuppdraget att kasta spjut denna dag!

Stämningen på topp i tältet, trots busväder och en hel del ”oflyt”!