Ester och Ove medaljörer vid IUSM!

Egentligen skulle vi ha arrangerat Ungdoms-SM inomhus redan ifjol. Då blev ju tyvärr hela säsongen inställd på grund av pandemin. Istället fick Vallenklubbarna (vi tillsammans med Ullevi SAIK och MAIK) hedersuppdraget att arrangera i år istället.

Det kändes fantastiskt roligt att få genomföra ett mästerskap helt fritt från alla de begränsningar och förordningar vi levt under de senaste åren. Roligast av allt var de stora startfälten, totalt gjorde 518 deltagare nästan 1000 starter i åldersklasserna 15 och 16 år.

ÖIS hade ingen jättetrupp till start men de som var med gjorde det desto bättre.

Ove Hagström var helgens verklige rekordman i stav P15. Han anlände till Friidrottens Hus med ett personrekord på 3.63m. Via 3.67m – 3.72m – 3.77m – 3.82m klarade han slutligen hela 3.87m! Personligt rekord med 24 cm…. Det räckte till en fin andraplats efter IFK Göteborgs suveräne Axel Rogö (4.11m).
Ove hann dessutom med att placera sig åtta i tresteg dagen innan. Även här med ett ”monsterpers” 11.46m.

Ester spurtar till sig bronsmedaljen på de allra sista metrarna av 1500m-loppet.

Även Ester Mägi-Theorin var på verkligt rekordhumör. Esters mål var att ta sig till final i F16 1500m där konkurrensen var rejält tuff. Detta löste hon på ett väldigt imponerande sätt på lördag eftermiddag. Hon kom in som trea i sitt heat på nya klubbrekordet (F16) 4.50.06. I söndagens final placerade hon sig tidigt som sexa i fältet som öppnade i riktigt hårt tempo. Med två varv kvar avancerade hon till först femte och så småningom också fjärde. Till tredjeplatsen var det dock långt avstånd. På upploppet stumnade dock Ymers Stina Tagesson rejält och Ester lyckades spurta förbi och vinna ett SM-brons!
Hon sänkte sitt dygnsgamla klubbrekord till ypperliga 4.47.15!

Daniel Otterdahl hade också alla fingrarna på en SM-medalj i Längd P15. I tävlingens allra sista hopp slog dock AIK:s David Berglund till med ett guldhopp på 6.44m och petade ner Daniel till den retfulla fjärdeplatsen (6.10m). Daniel hade inte riktigt marginalerna på sin sida denna helg. På 60m häck imponerade han stort när han vann sitt försöksheat på 8.64 sek. I finalen träffades han dock av en häck från killen på banan bredvid och tappade rytmen. Hade han upprepat sin försökstid hade det räckt till medalj.

Daniel Otterdahl, iförd såväl hockeyfrilla som keps, vinner sitt försöksheat på häcken med nya personrekordet 8.64 sek.

Låt oss även notera Ivan Fredbergs nya personrekord i kulstötning med 11.25m. Loke Nilsson klarade 1.54m i höjd och rev ytterligt knappt på följande höjd som var 1.62m.

Komplett resultatlista från IUSM